despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

A fost Piedone un primar bun?

N-a dansat decît o vară, vorba aia. A stat primar un an-jumate la noi, în Sectorul 5, înainte de-a se duce la închisoare pentru trecutul său din Sectorul 4.

Asta e și nu de asta vorbim acuma.

Ne-ntrebăm doar dacă pentru noi a fost un primar bun.

Să ne-nțelegem: nimeni n-a ținut la el, nimeni n-a crezut c-o să facă fapte bune și alte de-astea.

Dar toată lumea socoate că – oricum ar fi și orice-ar face el – de pe urma unui primar trebuie să rămîie ceva.

A apucat Sectorul 5 să tragă vreun folos de pe urma lui Piedone? S-au schimbat lucruri, s-au schimbat moduri de lucru: cîteva.

E mai curat –  de multe ori, printre blocuri, e mult mai curat decît, de exemplu, în zone bune din sectorul 1. Au apărut aliniamente peisagistice noi – unele aducînd neîndoielnic plus. Cetățeanul poate rezolva convenabil, de acasă, o droaie din tărășenii pentru care deunăzi trebuia să se căciulească la ghișeu. Se reabilitează blocuri. Se curăță zone nenorocite.

Nu-i perfect. Nu-i curat mereu și-s străzi – aceleași întotdeauna – unde parcă niciodată nu dispare de tot mizeria. Intervențiile edilitare stradale-s fușerite. „Taxele locale” tot greu emit hîrtii care-n alte sectoare ies pe loc. Locuri de joacă stau fără aparate. Școlile n-o duc mai bine.

Nu știu, deci, dacă a fost un primar cu adevărat bun. Luînd seama la ce și cît avea pe mînă atunci cînd a fost ales, toate cele făcute au reprezentat un minim.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>