despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Din fugă…

scris de Ando

Un lucru bun, util şi civilizat. Pasajul pietonal de la Podul Băneasa. Interesant este că pasajul subtraversează şoseaua chiar pe sub podul respectiv, pe la capătul  din zona intersecţiei  Şos. Bucureşti-Ploieşti cu  străzile Dobrogeanu Gherea, respectiv  Elena Văcărescu. Are toate elementele de utilitate: trepte, podite cu material antiderapant, balustrade, piste speciale în pantă pentru cărucioarele persoanelor cu dizabilităţi, iluminare electrică în zona de sub pod.

E adevarăt că pasajul este marcat la ambele capete cu pictogramele  clasice  dar, ca “novice” în zona respectivă, parcă am simţit nevoia unei inscripţii suplimentare, gen “pasaj pietonal”.

Nu-i nimic, e bine şi aşa !

——————-

Pentru “cunoscători” şi nu numai 🙂  ! Brutăria Dioszegi, celebră în special pentru pâinea cu cartofi,  are chioşc propriu  în Piaţa Obor. Căsuţa-chioşc  este amplasată pe platoul de lângă pavilionul nou, tronsonul dinspre strada Chiristigii. Programul zilnic  9-18, duminica până la ora 14. Mai vechiul magazinaş de pe latura blocului Bucur-Obor dinspre parcul cu primăria, care vinde  şi el produse Dioszegi , funcţionează  în continuare.

mîncaţi şi beţi cu moderaţie | faceţi sport | mergeţi cu bicicleta | mergeţi pe jos

1 comment to Din fugă…

  • florin

    Paine cu cartofi….N-am mai auzit de astfel de paine de 2050 de ani!Nu cumva pe vremuri se numea INTERMEDIARA? Oricum,era buna rau!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>