despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

magnolii frumoase

scris de Ando

Primăvara încearcă să recupereze în forţă, iar vegetaţia abia aşteaptă şi ea ca să explodeze. Tocmai de aceea, vă semnalez două superbe magnolii-gigant  pe la care trec, de mai mulţi ani, în perioada aceasta.

Una este situată pe str. Dragoş Vodă (cel mai uşor se ajunge de pe str. Mihai Eminescu, direct din faţa staţiei de ambulanţă; curtea cu magnolia se află la nici 100 de metri, pe stânga).

A doua este situată la intersecţia străzilor Ţepeş Vodă cu Borangicului (se intră în Ţepeş Vodă din şos. Mihai Bravu, iar curtea cu magnolia este la cca. 300 de metri, pe dreapta).

Dacă nu bate vântul ca să le scuture, cred că săptămâna asta vor fi în plină splendoare.

Dacă, totuşi, nu aveţi drum prin zonele respective, găsiţi o magnolie deosebit de frumoasă pe str. Jean Louis Calderon, în curtea ambasadei Ungariei, lângă Grădina Icoanei.

alţi copaci frumoşi – aici

4 comments to magnolii frumoase

 • Ella

  Foarte frumoase magnoliile fotografiate!

  Apropo de copaci frumosi: am vazut duminica o magnolie imbobocita in curtea Bancii Nationale (partea dinspre Eugen Carada). Nu e mare, dar intre atatea cladiri te surprinde placut sa o vezi asa delicata, dar foarte hotarata sa infloreasca.

 • Alexandru Bodea

  DEOSEBITE DE FRUMOASE ACESTE FLORI CARE UMPLU CRENGILE INAINTEA FRUNZELOR …
  MAGNOLIILE AU INFLORIT ANUL ACESTA MULT MAI DEVREME , DAT FIIND IARNA BLANDA PE CARE AM TRAVERSAT-O.
  AM VAZUT SI IN INTRAREA FACULTATII DE DREPT DE PE BULEVARDUL ” MIHAI KOGALNICEANU ” , DOUA MAGNOLII ROSII INFLORITE GATA DE A FI FOTOGRAFIATE DE PASIONATII DE FOTOGRAFIE , CARE LE VOR TINA AMINTE SAU SA LE ARATE SPRE BUCURIA PERSONALA SI ALTORA CARE IUBESC ACEST ANOTIMP AL REVENIRII NATURII LA VIATA…

 • Mihaela

  Este una chiar frumoasa pe Dacia nr 150,în spatele blocului,în colt.

  • Ando

   @Mihaela: O ştiu şi pe aia…mă bucur că, în ultimii ani, s-a înmulţit numărul lor prin oraş. Arată superb înflorite dar, din păcate, se trec atât de repede 🙁

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>