despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

starea parcului Izvor

Poate fi loc pentru toți, asta e lecția citadină.

Așa-i și-n parcul Izvor. Copii mici, copii mari; adolescenți; tineri; oameni în toată firea; și – mai ales – în toate formele de prezentare urbane: pe jos, pe role, pe trotinete, pe biciclete. Cu căței, cu dulăi, cu mingi de fotbal, cu saltele de yoga, cu chitări, cu boxe, cu păturici: lume de tot soiul!

Loc pentru toți, așa cum am zis.

Iar organizarea periodică a cîte unei paranghelii nu strică nimica.

De altfel, s-a văzut: ani la rînd s-au ținut concerte, serbări și festivaluri iar parcul a trecut nepăsător peste ele.

Să fim cinstiți, singurul lucru care a distrus cu adevărat ceva aici a fost taman… circul; acel circ care aparține de primărie și de pe urmă căruia – vara trecută – ne-am ales cu alei nenorocite!

În fine: cine se plimbă în perioada asta prin Izvor și vede iarba uscată și prăpădită se poate gîndi că-i din vina vreunui festival desfășurat peste vară… dar nu-i așa.

E pentru că niciodată administrația centrală bucureșteană nu a fost în stare să ude și să îngrijească cum se cuvine peluzele: atîta tot.

Ca să știm: doar de asta se strică parcul!

1 comment to starea parcului Izvor

  • catherine

    Cu parcul Izvor îmi măsor eu gradul de îmbătrânire, ca să zic așa. Îl știu de când era mic, o întindere aproape pustie, cu alei trasate neverosimil printre peluze de iarbă pe care tremurau stingheri câțiva puieți de copaci. Practic,vedeai dintr-o parte în alta. Și iată, trec 30 și ceva de ani și avem ditamai crângul acolo.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>