despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

de un leu cafea

… uneori mai ai și treabă în zori, devreme, devreme. Orașul încă doarme: ici-colea mai dai peste vreun magazinaș rămas deschis de peste noapte, dar în rest – pe la ora șase – nimeni încă n-a deschis obloanele. Ici-colea, o patiserie a dat poate drumul cuptorului, să se înfierbînte.

Sigur, te poți opri la vreo benzinărie, dar ți se ia și de scumpetea de acolo, și de atîtea pauze făcute pe-aici în călătorii.

Uite, e un locșor în orașul nostru unde nu doar că deja e deschis, dar chiar poți să-ți iei ceva bun și cald!

Patiseria „La Tati” de pe Bibescu-Vodă, din preajma Pieței Unirii, începe devreme de tot.

Și nu doar atîta… are și-o cafea la un leu; un leu, dom’le: ce mai e un leu?

A fost bună, cafeaua aia.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>