despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

păi nu ăsta era prețul!

E cuminte să așezăm lucrurile la locul lor atunci cînd e vorba de conducerea Bucureștiului.

Întîi de toate, să lămurim: dacă oamenii văd și simt că „nu se face nimic” înseamnă că ei au dreptate, chiar dacă… nu au.

Înseamnă doar că ceva-ul care totuși „se face” nu-i pentru oameni, nu le folosește.

Pe scurt: oamenii, cînd s-au gîndit acum doi ani să-l aleagă Primar pe N. Dan, știau că n-o să fie cine știe ce pricopseală.

Nu, nu credeau cu adevărat c-o să rezolve, c-o să se priceapă…

Credeau, însă, sincer… c-o să-i pese!

Și oamenii s-au lămurit, zi după zi, că primarului ales N. Dan îi pasă de cîte ceva: doar că nu de lucrurile de care le pasă lor – oamenilor.

Oamenii nu credeau că prețul pentru a avea o primărie care ar vrea să lucreze legal și principial e traiul într-un oraș neîngrijit, murdar, din ce în ce mai scăpat din mînă.

6 comments to păi nu ăsta era prețul!

 • Ando

  Bine punctat.Era evident, pentru multă lume,ce hram poartă N.Dan. Important însă era să plece Firea și PSD-ul, așa că, de fapt, s-a votat “contra”.

 • Catalin Cojocaru

  Moștenirea istorică a celor 25 de mii de tone de gunoaie aruncate de bucureșteni în lacul Fundeni a fost iremediabil distrusă. O parte imensă din identitarea Bucureștilor s-a pierdut pentru totdeauna. Poate maestrul Buhagiar să facă 10.000 de găini gigantice pentru Duamna de la Voluntari, că nu ne mai aduce zâmbetul pe buze.

 • hm

  10 mii de găini cîte tone fac?

 • Eu raman la ce-am zis: https://www.simplybucharest.ro/?p=77605#comment-472138 Asa ca tot nu-s dezamagit. Da, e un pret mare, dar ar fi fost si mai mare altfel, asa cum a tot fost inainte… Si cum pare ca va fi din nou, la cum e privit acest mandat.

 • hm

  Întrebarea spre care nu pot să nu mă duc e de ce e de ales mereu între a se face ceva (eventual chiar bine) și a se renunța la altceva pentru lucrul ăla.

  Nu i se cere lui N. Dan să facă rabat de la nici un principiu, ci mai degrabă să trateze toate principiile… principial.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>