despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Generatia decreteilor

scris de Mini-Economicus

Greu de tot de spus, ce s-a intamplat intre 1966-1968, sigur insa ca (din constrangere)… ne-am facut intre cinci sute de mii si un milion.

Generatia asta astazi (se face ca) conduce Romania…

Interesant insa, bugetar vorbind, cum si e unde ne vor plati pensiile… care mai apuca!

Desigur ca diaspora (cei ce au fugit ca de Dreak de Romania), vor vrea pensia aferenta.

Nu sunt putini, doar vreo patru milioane…

Sunt curios daca, pe langa pensiile speciale, bugetul va suporta impactul a patru milioane de pensionari…. veniti odata!?

3 comments to Generatia decreteilor

  • Nu pricep. Daca am fugit ca de Mefisto de Romania, si nu am platit contributie la asigurarile sociale, cum pot sa cer pensie de la asigurarile sociale din Romania? Adica ma rog, pot sa *cer*…
    Iar daca a fost vreo schema in care am platit impozit si CAS statului roman, apoi sa faca bine sa imi dea si pensia, nu?

  • Dan

    Eu am un număr de ani munciți în România cu carte de muncă și contribuții plătite, plus alți ani munciți în altă țară, plus contribuții la pensii facultative în ambele țări. Nu mi-e clar deocamdată ce și cum o să iau la 65 sau 70 de ani – vreo două pensii parțiale de stat, încă 2 pensii private? Dar dacă mă mut din nou în altă țară? Problema e mai complicată decât pare.

  • Poate la un moment dat scapam de sistemul bazat pe bani…

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>