despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Semne bune 128

Nu-s cele mai inspirate renovări, ai zice. Arată curat, arată funcțional. Nu mai mult. Doar cît pare că trebuie.

Însă atunci cînd ne dăm seama că aici e vorba de o pereche de șiruri de case dintre două străzi… păi privim cu înțelepciune realizarea și o salutăm.

Cu atît mai mult cu cît, în zonă – cu siguranță – locul s-ar putea valorifica pentru edificarea unor hardughii cumplite!

Casele cu pricina se găsesc pe strada Biserica Alexe dar se văd de asemenea și din Valerian Prescurea. Mai pe românește, între Magistrală și Calea Șerban-Vodă veche.

 

… despre Șerban Vodă, amintiri de la Venera și de la Nick.

„Semne bune” – toate articolele

6 comments to Semne bune 128

 • Trist … Ma uit la pozele pe care le-am facut acum un an si jumatate si la cavoul asta gri de azi si ma intristez. Nimic nu e in regula – lipiturile alea albe anapoda, tencuiala otova, lipsa de intelegere a detaliului de 1900 (cca), incropeala mansardei … Niste carpaci toti – si arhitectul (daca a fost) si “mesterii”. Bine ca macar aia din dreapta se mai tine un pic cum trebuie.

 • hm

  Cum să fie trist? Trist e pachebotul construit vizavi de vechea benzinărie de pe Șerban Vodă, trist e blocul împlîntat la doi pași, în dosul Magistralei, asta e trist.
  Aici e chiar bine.
  Cîrpelile astea de care zici se pot da jos oricînd, la următoarea renovare. Nu-s importante cu adevărat.

 • Alea de zici ca sunt triste sunt de-a dreptul criminale. In sensul cuvantului tradus de google din engleza fara nuante, adica sunt sigur ca DNA ar fi putut sa gaseasca acolo si spagile si spagarii care favorizeaza dezvoltarile astea pe reguli punctuale, in dauna celor generale.
  Oricat de neimportant ar fi fost detaliul si de reversibil, nu-mi pot imagina ca cineva ar fi apreciat, de exmplu, o imagine cu Regina Elisabeta II cu sapca de baseball in locul palariilor ei uzuale. Pana sa schimbe cineva din nou peste cine stie cati ani, mizeria aia vizuala va ramane acolo.

 • hm

  Știi? Eu văd așa: pînă una-alta și casele astea au rămas acolo.

 • Eu vad altfel. Mai sunt si altele care au ramas, cum e una ramasa de mai bine de douazeci de ani: https://www.google.com/maps/place/Calea+C%C4%83l%C4%83ra%C8%99i+80,+Bucure%C8%99ti+030167/@44.433006,26.1137158,3a,90y,27.25h,101.9t/data=!3m6!1e1!3m4!1sTYqbekHsSJWqcqxKTmQy7Q!2e0!7i13312!8i6656!4m5!3m4!1s0x40b1ff252a03ecd3:0xe2a2fd7e124aae30!8m2!3d44.4332182!4d26.1167848

  Si e periculos, pentru ca vom considera din ce in ce mai mult ca lucrurile astea sunt reversibile, ca la un moment dat ne vom putea multumi, la o adica, chiar si numai cu replici (nici macar unele exacte) a caror noima nici nu o vom mai intelege. Ca asa e peste tot la nivel de societate si a fost constatat de mai bine de 150 de ani in teoria lui Maiorescu: “Al doilea adevăr, și cel mai însemnat, de care trebuie să ne pătrundem, este acesta: forma fără fond nu numai că nu aduce nici un folos, dar este de-a dreptul stricăcioasă, fiindcă nimicește un mijloc puternic de cultură.” Desi aplicatia acestei teorii este una generala, la patrimoniu are relevanta cea mai mare. Nu degeaba la noi, dupa 1989 s-a reinstituit sistemul bicameral in care, de fapt, nu poti face o reala distinctie intre senator si deputat. Important era sa avem o forma, indiferent de utilitatea continutului.

 • hm

  Păi aici și forma e frumoasă, și fondul e păstrat.!
  E un câștig adevărat pentru toată lumea.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>