despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

comentarii

arhiva

trezim copiii: blatul social

… cum era de aşteptat, nici la a doua sesizare către D.G.A.S.P.C. (sectorul 5, de data asta) nu am primit nici un răspuns în timpul legal de 30 de zile.

Mă aşteptam! Chiar mă aşteptam. Treaba asta dovedeşte nepăsarea, treaba asta dovedeşte că nimeni nu vrea să facă ceva.

Selecţie naturală sau blat social? Căci nimănui nu-i convine să rezolve ceva cu cerşetorii.

 • Statului – care ar trebui să-i inventarieze, să le facă acte, să le dea alocaţii, să îi interneze, să îi convingă să nu se-ntoarcă pe stradă, să urmărească încasarea amenzilor date pentru practicarea cerşetoriei
 • Poliţiei – care ar trebui să-i ridice de pe străzi, să-i amendeze.

Pentru că cerşetorii sînt foarte de folos aşa cum sînt acum!

 • Statului – care nu cheltuieşte nici un leu pe integrarea cerşetorilor, dar spală bani groşi pentru ajutoare şi cantinele sociale.
 • Poliţiei – căci  cerşetorii, de exemplu, sînt surse foarte bune de informaţie despre alte infracţiuni mai grave din stradă.

————————-

Repet şi vă rog: dacă vedeţi un cerşetor cu un bebeluş dormind în braţe faceţi repede o poză cu mobilul.

Trimiteţi aici pozele (nu uitaţi data şi locul exact) şi scriem noi la D.G.A.S.P.C.

4 comments to trezim copiii: blatul social

 • alex

  Am vazut acum 2 saptamin una in 32 si ma dadeam de ceasul mortii ca nu am fost pe faza sa-i fac poza dar cand a mai trecut o data pe langa mine am vazut ca era treaz copilul. Deci.nu chiar toti sedeaza copiii. Raman pe faza…

 • Harvey

  Eu i-am vazut pe unii cu un copil dormind si mi-am facut de lucru pe la un chiosc RATB ca sa prind un unghi bun, dupa care mi-am dat seama ca bietii oameni nu cerseau, se asezasera sa se odihneasca pe niste chestii din alea de beton pe care se pun flori pe strada (scuza-mi ignoranta, jardiniere ceva), si erau mai amarati de felul lor.

 • hm

  Nici eu n-am mai văzut vreun caz recent; nu-i deloc uşor să-i vînezi.
  Bine, dacă chiar n-ar fi nici un cerşetor de urmărit, n-aş fi deloc supărat!

 • Mergeţi pe 41, e plin de ei, dar se rotesc mereu (desigur, fiecare are tronsonul lui). De 10 ani de când s-a modernizat linia 41, văd aceeaşi femeie (de etnie rromă)… sunt curios câţi bebeluşi a schimbat, pentru că mereu când apare are în braţe câte un copil de câteva luni. Aceştia sunt înlocuiţi periodic, probabil chiar şi de mai multe ori pe zi.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>