despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

mai depășim un prag

… mai scoatem un leu! Merdeneaua din Amzei se vinde cu șase lei bucata.

Și nici măcar nu-i prea mare: s-a micșorat încă un pic la gramaj.

O fi ea bună, da-nseamnă că dacă vrei să-ți țină de foame trebuie neapărat să iei două: și deja vine cam scump.

Alt prag?

Am văzut în galantarul cofetăriei „Nicoleta” de pe Domnița Anastasia cum arată o prăjitură „Excelent” acuma. E… jumătate din cît se obișnuia pe vremuri să fie. Jumătate!

mîncaţi şi beţi cu moderaţie | faceţi sport | mergeţi cu bicicleta | mergeţi pe jos

5 comments to mai depășim un prag

 • Anonymous

  Acum, totul se minimizează, numai prostia, hoția și superficialitatea cresc. Încă una, fără să fim învinuiți că suntem practicanți serioși – înainte, dacă doreai să sorbi spre exemplu un coniac, primeai 50 ml. Era și clasicul etalon „un 50 înainte sau după masă” sau era vorba de clasica „cinzeacă”. Astăzi, la un preț firește mai mare, primești gânditor doar 40 ml. Adică o „patruzeacă”. Și dacă îi tremură puțin mâna barmanului, te mai ciupește puțin și acolo. În curând se va folosi pipeta.

 • catherine

  La noi, în capul satului(mă, rog, la ieșirea din frumoasa comună limitrofă Bucureștiului) s-a deschis o patiserie/brutărie/cofetărie turcească. Am intrat atrasă de reclama și mirosurile ademenitoare șiii, surpriză! Nimic nu costă mai puțin de 10lei! Merdenea, plăcintă, gozleme – bune, nimic de zis, dar 10lei?!
  Așa că, voi căuta rețete bune, poate îmi iese mai ieftin și mai bun. Vremuri de restriște, ce să mai…

 • hm

  Vremuri urâte pe care le trecem urât

 • Mai ales in cazul celor independenti, care n-au economii de scara, nu prea ai ce sa zici, cand vezi cum au explodat preturile la utilitati (si parca se spunea ca la Comteia “secretul” e un cuptor vechi care le face asa bune dar consuma foarte mult?), ulei, zahar, faina si toate cele. Cand dai chiar si peste dublu fata de acum un an pe ingrediente, n-are cum sa nu se vada.
  Eu unul nu mai pot justifica produsele de genul asta (decat daca chiar am motive serioase de “recompensa alimentara” gen alergat un semimaraton sau mai mult sau altceva tot cu o reusita dupa efort fizic serios), cu exceptia a ce mai agat inainte de inchidere din Kaufland cand reduc brutaria/patiseria din congelate in unele locatii uneori si cu 75% sau chiar 90%, si mai rar din Carrefour-urile care au implementat o politica similara (dar limitata la 50%, fara alte praguri), care sunt ceva acolo, nu bune da’ la preturile alea merg.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>