despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Ratatouille la „Micul Infern”

scris de Sonia Ratatouille

Recent, mai exact joi pe 20 octombrie, am fost la Teatrul National, la piesa „Micul Infern” scrisă de Mircea Ștefănescu. Sala era plină!

Piesa îi urmărește pe Sandu și Viorica în diferite momente din viața lor, primul fiind la aniversarea de 5 ani de la căsătorie, al doilea la aniversarea de 35 și ultimul la cea de 45.

Piesa a avut toate felurile de comic literar: de situație, de limbaj, de mișcare și de personaj (un bun exemplu pentru cele două din urmă este Mielu, majordomul). Doctorul a fost deus ex machina, fiind un personaj care a schimbat cursul desfășurării acțiunilor..

În rolurile principale au fost Liviu Lucaci și Iuliana Moise, adică cuplul a căror neințelegeri ni se povestesc, Rodica Popescu-Bitănescu, soacra băgăcioasă și ciudat de longevivă, Marius Rizea în rolul doctorului (în drept, nu medicină) și Daniel Badale, majordomul ciudat și dus cu pluta.

Piesa durează aproape trei ore cu tot cu pauză, dar credeți-mă pe cuvânt, nu te plictisești.

Decorul și recuzita au fost foarte frumoase, piesa interesantă și personajele nu mai zic!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>