despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

pe la niște alte blocuri

revenim haihui prin oraș, pe la cîteva bloculețe vechi ce tare ne fac cu ochiul!

Cui nu-i place găselnița asta de pe Popa Tatu, ce pune atît de frumos în valoare luminatorul? Nu-i prima dată cînd ne dăm seama cu ce schepsis se încadrează casa scărilor construcțiilor interbelice! Și nici vitrina micuțului spațiu comercial de la parter nu-i deloc de trecut cu vederea.

O terasă de bloc care-i chiar terasă; o vedem pe Theodor Aman.

Cred că nu-i prima oară cînd ne oprim în fața blocului ăsta de peste drum de biserica Popa Soare – dar merită cu prisosință.

Am ales bloculețul ăsta de prin Cotroceni – na, c-am uitat strada unde se află precis – pentru că… nu știu; le are pe toate.

Din toată colecția de azi, clădirea asta e și cea mai înaltă. Place soluția aleasă pentru săla de conferințe. O vedem imediat din Romană, cum ne-ndreptăm spre Dorobanți.

Reușit rezultat pentru o feliuță de bloculeț ce străjuiește începerea urcușului pe strada Lămîiței.

Rămînem mai mult în locurile astea; un bloc de răspîntie, Slobozia cu Mitropolit Nifon.

Clădirea următoare-i pe 11 Iunie. N-ai ce zice: frumoasă a fost.

Gramont cu Justiției și un joc încîntător al detaliilor utilitare.

   

5 comments to pe la niște alte blocuri

  • Cătălin Cojocaru

    Sediul Asociației Numismatice de pe Popa Tatu este o nebunie. E plin Bucureștiul de vilișoare și bloculețe Bauhaus fantastice, mai ruinate, mai restaurate, dar pe mine asta m-a dat gata. Am făcut acum vreo lună o plimbare pe Popa Tatu și am fost uimit cât s-a (re)gentrificat zona. Când eram eu student în anii 90 Popa Tatu era o zonă foarte rău famată, droguri, prostituție infantilă, tâlhării, violență (cum erau și 11 Iunie sau Șerban Vodă până prin 2000)…nu prea treceai pe acolo . Acum Popa Tatu e o splendoare – și se lucrează și pe străzile adiacente – Horațiu, Iulia Hasdeu.Pe Popa Tatu, la nr 41 cred este o proprietate foarte interesantă. Acolo era un delușor, o movilă pe care prin 2003 – 2004 s-a construit o vilișoară nostimă (a luat și premiu la Bienala de arhitectură). A îmbătrânit foarte bine.

  • hm

    Trebuie să revin pe aici mai pe îndelete. Da: merită.

  • Ando

    Mare păcat de blocul de la intersecţia Slobozia cu Mitropolit Nifon. Cel puţin latura de pe Mitropolit Nifon, pare nelocuită şi e complet părăginită!

  • Anonymous

    Excelente! Firește, pentru unii dintre noi, reprezintă o nouă invitație la o plimbare cu rost. Ce păcat că există atât de multe asemenea bijuterii prin București dar cele mai multe dintre ele se aseamănă cu pietrele prețioase aruncate în troaca unor porci. Ne rămâne doar să ne bucurăm de ceea ce mai rămâne și să sperăm în mai bine.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>