despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Case căzute 573 – Str. Doctor Dumitru Sergiu 36

De ceva vreme în părăsire, clădirea atît de frumoasă a garajului folosit îndelung de Televiziunea Română pe care-o vedem din Doctor Felix, fapt pentru care, la repezeală, ne vine să credem că ține de strada asta.

Piațeta pietruită din față e o aparență, fiind în fapt începutul străzii Doctor Sergiu, care azi e blocată de construcții.

Garajul, construit acum un secol, e opera arhitectului Arghir Culina. În anii următori Capitala urma să se umple de multe altele – precum Ciclop, Lutherană, Dorobanți, Cobălcescu (ultimele trei de Ion I. Berindey).

mai multe despre Case căzute

1 comment to Case căzute 573 – Str. Doctor Dumitru Sergiu 36

  • nnnx

    Când Doamne are de gând administrația bucureșteană să demareze și un proiect de reconfigurare a zonei Pasajului Victoriei transformând Piața Victoriei într-o intersecție cu maxim 5 ramificații rutiere,mai multe căi de acces în subteranul stației de metrou omonime și mai multe subtraversări pietonale prin prisma acesteia în vederea eliminării mai multor treceri pentru pietoni semaforizate într-o etapă sau două ce îngrămădesc pietoni,bicicliști și electrotrotinetiști la stopurile pietonale cu temporizare sporită făcându-i să piardă enorm de mult timp la traversat intersecția asta cu 10 ramificații rutiere și Strada Iacob Felix într-o linie de tramvai cu 4 benzi auto 2+2 expropriind blocurile M4,A1 și B1 lipite în zigzag,mastodontul Premium Plaza,blocurile 20 și 21A lipite în L etc și demolând imobilele dezafectate și furnalul din curtea Spitalului Filantropia pentru separarea circulației tramvaielor de traficul auto și facilitarea intervențiilor de urgență?????Când Doamne devine și zona intersecției Șoseaua Nicolae Titulescu X Strada Iacob Felix mai aerisită în imobile și mașini,mai generoasă pentru transport public de suprafață,intervenții de urgență și salubritate și mai prietenoasă cu persoanele cu dizabilități și posesorii de cărucioare pentru copii?????

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>