despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

2022 la noi

Da, ne-am ocupat și anul ăsta de București, da’ parcă mai în silă; poate și pentru că – nu-i așa? – sîntem nevoiți să lucrăm cu… materialul clientului.

N-am tras însă chiulul – ați văzut – și acum putem să aruncăm o privire mulțumită înapoi.

Uite, ne-am ales c-o colecție de ferestre – frumoase ferestre are orașul nostru!

Mai mult ca oricînd, am produs peste 200 de articole dedicate caselor – căzute, refăcute – iar episodul 500 a fost special.

Înțelegînd mai bine orașul, i-am văzut spațiile comerciale abandonate, nenumăratele străzi fără copaci și – de ce nu? – și celelalte biserici.

Ne-am și plimbat: am încercat să vedem dacă merită s-o facem cu mijloacele de transport în comun; mai ales că anul ăsta am și vrut să ne și alegem cu ceva după greva transportului public.

Că n-am reușit, nu-i de mirare; dar asta și pentru că nu prea mai e nimic la orașul ăsta care stă pe loc, neprielnic nici pietonulului, nici bicicletei.

Ziceam ceva mai sus de plimbare? Am și luat la picior vreo două locșoare frumoase: Parcelarea Călărașilor și cvartalul Didițel și Drumea Rădulescu.

N-am prea reușit să facem și plimbări înapoi, în trecut; doar ce-am adăugat cîteva file amintirii Magazinului Popular și a  Restaurantului Odobești.

Sau… stați așa, că mai e! Oare istoriile răsplatei fruntașilor, ale sticlei de Monopol, și-ale țucalului nu-s interesante? Oho: ba bine că nu!

Iar acuma, cînd mesele-s pline, am putea să vedem și ce-i cu… sarmaua.

Nu; nu toate cele scrise au fost ușoare ori ușurele; bine-ar fi să-nțelegem și de ce… și de la ce tragem ponoase: noi cu vaca ce-am făcut?

Ei, și știți: ăi care muncesc nu se feresc să mai tragă și la fit – că dacă te pricepi la una, e cuminte s-o stăpînești și pe cealaltă. Fuserăm iar pe la Suceava, am regăsit drumul spre Grecia și Bulgaria și ne-am bucurat să facem o frumoasă vizită prin vecini – la Belgrad.

Păi… atît.

1 comment to 2022 la noi

  • Ando

    În ajunul Noului An 2023, sănătate și numai bine, tuturor celor care s-au oprit câteva momente pe acest blog.La Mulți Ani!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>