scris de Ando
Am primit, de curând, această fotografie de la o veche cunoştinţă din Canada, dl. Adrian Szasz – un pasionat artist fotograf – fotografie făcută în toamna anului 1972, pe strada Antim.
Câteva detalii explicative: în stânga, este zidul Palatului Sinodal care mărginea, spre stradă, incinta ansamblului Mănăstirii Antim. În planul doi, parţial mascată de bărbătul din cuplul de pe trotuar, se zăreşte o porţiune din clădirea şcolii Poenărescu. Iata o fotografie completă a şcolii din 1980 luată de aici:
Revenim la fotografia străzii Antim. În dreapta imaginii, casa cu marchiză din prim plan, cu gardul cu zăbrele din beton, este situată chiar pe colţul intersecţiei cu strada Logofătul Nestor. Mărind imaginea, pe aceeaşi parte dreaptă, se vede şi începutul intersecţiei cu strada Justiţiei.
În sfârşit, în plan îndepărtat, se vede acoperişul ţuguiat al clădirii de la intersecţia străzii Antim cu strada Palas.
Bine, bine, dar de ce m-am “agăţat” eu aşa de această fotografie ? Păi, pentru că am copilărit în zonă şi pentru că am făcut clasele de “generală” la şcoala amintită, şcoală care a avut (împreună cu Mănăstirea Antim) şansa să scape de crâncenul tăvălug al demolărilor din zonă.
Aşa că n-am pregetat să dau o fugă până acolo şi să încerc să refac imaginea în condiţiile actuale. Lucru ceva mai dificil pentru că Palatul Sinodal a fost şi el “mutat” – vezi aici întreaga poveste – şi, acum, aflându-se în altă poziţie, e greu de “ghicit” unghiul iniţial.
Oricum, asta e imaginea de acum:
Deci două fotografii care cuprind o paranteză de aproape 40 de ani!
Îmi face o deosebită plăcere şi vreau cu tot dinadinsul să profit de ocazie ca să-i mulţumesc încă odată Aventurierului (G. Graur) care a făcut, realmente, o muncă de bijutier prin “serialul” său despre străzile pierdute sau mutilate pentru totdeauna: Antim, Cazărmii, Logofatul Nestor, Palas etc. Mi-am petrecut primii 12 ani din viaţă în acest cartier, dar mărturisesc că, de fiecare dată când citesc şi recitesc articolele sale, simt cum se împrăştie din ceaţa care s-a depus, inevitabil, peste amintirile acelei perioade. Şi nu mă sfiesc să repet vorba lui HM: mulţam, Aventurierule!
Excelent! In sfarsit o poza cu frontul distrus de pe segmentul acesta al strazii Antim.
Comparatia cu prezentul e asa si asa, data fiind pozitia diferita a Palatului Sinodal, dar e ok dpdv documentaristic 🙂
Multumesc.
Anul trecut,pe tvRomania Cultural,a fost un serial despre istoria unor strazi ale capitalei.Cred ca se dadea duminica pe la pranz.Oare de ce aceste documentare nu sunt stranse intr-un dvd(sau mai multe)si comercializate?Nu cred ca e vorba de drepturi de autor,in fond banii veneau de la stat si realizatorii au fost platiti de mult!Ma intreb daca si unde mai sunt filmele Studioului Sahia?Dar cele realizate de Studioul de Film al Armatei?Sau ma intreb retoric?
Foarte buna fotografia, clara, cu contrast desi e aproape in contre-jour. S-a pastrat bine cliseul.
Am si eu doua imagini cu palatul sinodal aici:
http://a-craciunescu.blogspot.com/2011/09/primaria-oprescului.html
Un singur comentariu mai am : priviti poza scolii din 1980 ;cladirea avea un gard normal, iar in curte erau cativa
castani frumosi. Acum este sediul Federatiei Educatiei Nationale ; noul gard este, practic, ca un zid de cetate, iar arborii au disparut.
Ce-or avea oamenii astia cu pomii, n-o sa inteleg niciodata !
Nu de pomi imi e, ci de gardul ala total aiurea pus. Sa-ti faci o fortareata acolo – penibil!
Va multumesc, dle Andone! Totusi, vreau sa subliniez ca munca depusa de mine a fost doar una de secretar, adunand si organizand fotografiile publicate de alti autori, in special Dan Vartanian si Gheorghe Leahu, adevarati eroi ai culturii romane.
In ce priveste imaginea publicata aici, consider ca s-a acoperit un gol informational si sper sa mai apara si alte poze de pe strazile de unde nu avem suficiente date.
Aveti idee in ce an a fost modificata cladirea scolii Poenarescu? In 1980 partea din dreapta avea un singur etaj, iar acum are doua pe toata lungimea.
Multam nenicule! Fain povestit! Stiu ca prin zona aia ma plimbasem acum trei ani; facusem fotografii; multe. Daca le gasesc, slabe sanse insa, le trimit pe mail. Sanatate sa aveti!
@Aventurierul:din pacate, nu stiu cand s-a facut respectiva modificare.
Ultima data cind am fotografiat scoala Poenarescu si inca mai era gardul vechi a fost in Septembrie 1994.
Si dumneavoastra, domnule Perry, va datorez multe multumiri pentru imaginile din cartier facute in acele perioade.
Am primit link-ul la aceasta pagina printr-un fost coleg de scoala… Superba povestirea si pozele sant emotionante! Sincer, cea din ’72 mi-a umezit ochii…
Eu mi-am petrecut in cartierul Opereta primii 26 de ani din viata! Am terminat opt clase la scoala nr.122 si mai tarziu, fiul meu a facut primele doua clase la scoala noua scoala 122, de pe Rahova. Din cate imi aduc eu aminte, scoala Poenarescu, din poze era Nr. 124 sau 123… Se pare ca sant alta generatie ca de numele scolii nu stiam.
Acum… colegul care am pomenit mai sus este in California, eu sant in Canada si marea majoritate a celorlalti colegi sant si ei risipiti prin lume… Dar santem multi care tinem inca legatura si chiar ne mai vedem o data la cativa ani…
Am si eu poze din curtea scolii si de prin cartier… dar de calitate indoielnica deoarece sant scanate… Am sa incerc totusi sa contribui si eu cu cate ceva, daca credeti ca are valoare artistica sau istorica 🙂
Pentru mine tot ce e legat de acei ani si de acele locuri… e nepretuit!
Multumesc pentru crearea acestui site dedicat orasului unde m-am nascut si unde mi-au ramas atatea amintiri… si o parte din suflet!
In Poza din 1972 “Acoprisul tuguiat” apartine casei fostului Genaral Dabija de pe coltul cu intrarea Antim und mi-am petrecut eu primii 14 ani de viata, iar portiunea din strada fotografiata – Antim – o parcuream in fiecare zi pina la scoala 122 si inapoi ( Poenareescu era 123 )
@Laurentiu: in ce perioada ai fost la 122 ?
Am terminat clasa VIII b in 1970, poate ne facem o placere si descoperim ca ne cunoastem…..!!
@Laurentiu : nu te contrazic pt. că şi pe intrarea Antim era- aşa cum spui- o casă cu acest gen de acoperiş, e adevărat un pic mai retras de la intersecţia cu strada principală…Uite, aici sunt alte două imagini legate de strada Antim :
http://www.bucurestiivechisinoi.ro/2010/03/destinul-dramatic-al-strazii-antim/
Ando, ai dreptate.., l122 am frecventat-o intre 1962 si 1970 dupa care familia mea s-a mutat in strainatate. Mi-ar Face mare placere sa mai dau de urmele fostilor colegi.
@Laurentiu: eu am făcut şcoala 123 între 1957-1965, apoi liceul Eminescu de pe Calea Rahovei (1965-1969). Bineînţeles, că am avut prieteni “de stradă” şi la 122, unde era director Chiş, cel care îi pedepsea pe băieţii mai poznaşi cu tunsoarea “la zero”.
Cînd mă duceam la fosta frizerie de pe colţul de vizavi de actuala ”casa Oprea Soare”
http://www.instantstreetview.com/@44.428832,26.095387,-77.27h,3.48p,0.01z
trebuia, musai, să precizez că nu sunt elev la 122, ca să nu plec
tuns…chilug 🙂
..intr-un moment „de destindere „ la serviciu m-am intilnit din nou cu pagina asta care n-am mai vizitat-o (din motive de timp) desigur de un an sau chiar mai mult si m-am scufundat pe neasteptate iarasi in amintirile invelite in vraja unui alt mileniu. Acelui mileniu in care am fost tineri, descoperitori entuziasti al unei lumi care privita de astazi era din aur, argint si lumina si in care in majoritatea timpului eram indragostiti !. Nici macar un director Chis, pe care tu probabil il cunosteai din povestiri, eu insa din experiente personale .. nu reuseste sa arunce o, cat de mica, umbra asupra acestei lumi care in forma asta ne apartine numai noua si numai poate fi schimbata de nimeni.
Cu rindurile prezente vreau sa-ti multumesc pt. ale tale. La 123 a invatat tata-l meu. Frizeria de tine amintita era si locasul unde trebuia sa-mi las sie eu regulat parul si anume tot ceea ce crestea pest „nr. Doi ”..
Emoționante revelații ale foștilor colegi ori megieși ai cartierului din jurul Scolii Poenărescu ! Ultima oară am intrat în Școala Poenărescu în luna iunie 2014, cu ocazia întâlnirii a peste 7o de foști elevi, veniți din toate colțurile Bucureștilor, ale țării ori ale lumii. A fost instalată pe fațada clădirii o placă amintind de atestarea documentară a Școlii în anul 1864. 150 de ani, vechime de care se mai bucură azi doar alte 2 școli – Școala Enăchiță Văcărescu și Școala Cuibul cu barză. Am locuit pe strada Ecoului la nr. 50 și-am bătut cartierul la picior între 1947 și 1954 (Școala Poenărescu) și între 1954 și 1957, în drum spre Liceul Eminescu din Calea Rahovei. Acesta n-a mai rezistat buldozerelor ceaușiste …. fosta casă a lui Alexandru Odobescu….În drum spre școlaă, ne adunam de pe dealurile derdelușurilor copilăriei noastre, întocmai pâraielor către marea cea mare – școala ca loc de instruire și educare – iar la plecare, ne răsfiram cetele întocmai voinicilor lăsați la vetrele lor după ce lăsaseră pe câmpurile de instrucție sudoarea strădaniilor lor….. Școala românească n-a mai fost, parcă, niciodată ca atunci, nici noi nu mai suntem decât ce-a mai rămas din amintirile noastre, după care mai suspinăm și azi… Mărturiile de azi sunt prețioase pentru noi, poate pentru încă o generație, cea a copiilor noștri. O carte albă, mai multe chiar, după cartiere, s-ar cuveni să lăsăm în urma noastră, chiar dacă ar fi să fie din ce în ce mai rar căutate și răsfoite din rafturile bibliotecilor…. Dumitru Belu (belud@orange.fr)
Eu am locuit chiar pe Poenaru Bordea nr6-10, si am facut scoala gen 122 promotia 1963-1971.Caut sa iau legatura cu colegii de scoala…foarte greu.Daca cineva a mai fost in clasa A a acestei scoli generale care acum inteleg ca nu mai este,in perioada amintita , va rog sa ma contactati.
Mihai, nu sunt sigur de numărul blocului, dar cred că în bloc cu tine mai locuiau și două colege din clasa mea și anume Alexandra SANDULESCU(fiica doamnei medic stomatolog din 122, SANDULESCU) și buna ei prietenă Raluca MANOLIU.
@Belu Dumitru-Vă mulţumim pentru aprecieri şi vă recomand călduros să accesaţi pagina aceasta.Sunt sigur c veţi găsi şi alte imagini familiare din fostul cartier.Chiar şi cu şcoala Poenărescu.
https://www.facebook.com/uranusdisparut
Laurentiu,
eu am terminat a VIII-a A (diriginta Prof. T. Voicu) in 1970, deci am fost colegi de generatie! La ce clasa ai fost?
Numai bine,
Mihai Prundaru
Draga Mihai, I-mi face foarte mare placere sa gasesc rindurile tale aici! Eu am terminat a opta in 70 si anume VIII b, prieteni de clasa mi-erau Dan Tulbure Mihai Cartu si altii de care nu mai stiu nimic de 40 de ani!!!
Poti eventual sa-mi scri si pe adress mea – n-am vazut in mod sigur si am jucat fotbal ca adversari in clasele noastre de pe vremea acea
Laurentius2@t-online.de
Salut Laurentiu,
Numele de Mihai Cartu nu-mi spune nimic, dar cu Dan Tulbure am fost coleg de facultate (Electronica). El este de 25 de ani in California langa LA si e casatorit cu o fosta colega de grupa de-a mea.
Voi cauta adresa lui privata de E-Mail (sper s-o gasesc) si ti-o trimit.
Nici numele tau nu-mi spune , acum, nimic! Noi faceam sportul impreuna, deci trebuie MUSAI sa te stiu! Iar fotbal jucam toata ziua, atat la scoala cat mai ales in parculetul din spatele Tribunalului.
Pe perioada cand am fost elev la 122 stateam la Turn, la Opereta. Eram in clasa cu Titi Tamasiu, Emilia Patatu si Doina Buharu. Cu toti trei am pastrat legatura si ne vedem de cate ori merg in Romania; actualmente locuiesc in Zurich. De la B mai stiam pe Suavina , care mi-a fost colega in clasele primare si a trecut la B pentru ca voia neaparat sa invete Franceza ca limba straina. Voi cauta si niste poze de la vremea aceea ca sa ma poti identifica in memoria ta!
Tu unde esti in Germania? Noi am stat 12 ani in Konstanz, la Bodensee!
Pastram legatura!
Numai bine,
Mihai
PS: ti-am trimit acelasi mesaj si pe adresa de E-Mail de T-Online!
Salut Mihai,
Numele tau imi pare cunoscut si cred ca am fost colegi la 122. Eu am fost la “D” daca-mi mai aduc eu bine aminte, am avut-o ca diriginta pe doamna Olanescu de biologie. Dintre colegii de clasa care locuiau la blocul Turn mi-i mai amintesc pe Craciun Adrian, Panic Alexandru, Vartejeanu Dan, Pintea Adriana. Ma intreb daca nu ai fost si tu in clasa cu noi la un moment dat. Dar nu m-am prezentat inca, Silviu Baciu este numele meu si am absolvit clasa a VIII-a la scoala generala 122 prin anul 1970 sau 1971, nu mai stiu nici eu exact. Am locuit pe strada Antim la numarul 30, cam vis-a-vis de unde este facuta fotografia aceea din 1972 facuta de Adrian Szasz. Mi-ar face placere daca mi-ai scrie cateva randuri si poate reusim si sa ne intalnim cand mai apari prin Bucuresti. Mi-ar face o deosebita placere daca si alti fosti colegi de la 122 sau vecini de pe strada Antim mi-ar scrie. Adresa mea de e-mail este: siba055@gmail.com
Salutari si numai bine la toti cei ce vor citi acest “reply” 🙂
Salut Silviu,
judecand dupa numele colegilor tai, ai fost coleg de generatie cu fratele meu, Valentin Prundaru. Eu am terminat clasa a VIII-a A in 1970, adica cu un an inaintea ta.
Diriginta am avut-o pe Prof. T. Voicu, de romana. La biologie am avut-o pe Carabogdan.
Am sa-i dau adresa ta lui si puteti apoi comunica!
Numai bine!
Mihai Prundaru
Amintiri, Amintiri, .. Am locuit pe Justitiei, si facut clasa 6-a la “123”, apoi s-a inchis in ’71, si deci clasele 7 & 8 la “122” obligatoriu, absolvind in ’73. Mai tin minte ca si baiatul lui Iurie Darie era la 122. Diriginta a fost Spineanu, profa de romana, care a venit cu noi de la 123. Stiu ca mai era o profesoara the fizica “Jonea” care toti spuneau ca e “a-naibi” dar care pe mine nu ma scotea din 10.
Vorbind de note .. invatam numai la matematica si fizica si franceza. Incolo eram la pamint. Imi spuneau mereu “brinza buna” in burduf de ciine – faceam comentarii la sistem, eram visator si razvratit si intelegem ca nu puteam eu schimba nimic. Scrisori deschise la Europa Libera, critica pe Ceausescu si pe toti. Ma simtaem nefericit sa am ginionul sa ma nasc intr-un popor asa de las de-a lungul instoriei, mai ales in ultimii ani.
Intermezzo
Nu mi-a placut de loc 122, constructie tipic the scoala comunista. Imi placeau scolile vechi, mai mici, si mai cu “istorie”, cum a fost 146 de pe Panduri – clasele 1-4.
Dupa o perindare prin Liceele din Bucuresti, fiind urmarit continu de scuritate, an reusit sa scap din Romania in ’79!!! Primit azil politic si cetatenia in Olanda, unde am facut si facultatea. Dupa 16 ani de Olanda, am pleacat in ’95 pt. un project in US, si inca mai sint acolo … an offer you can’t refuse … si cetatean American acum, binenteles cu Trump …
End Intermezzo
Da, era un cartier vechi, presarat cu cladiri patriarhale, lume buna, parcul liberatii era OK (nelund in considerare monstrosul de Maosoleu).
Stiti, criminali au mutat o parte din cladirile Biserici Antim citiva metri, iar bisericuta veche de linga Blocul Turn, au daramat-o. Prin ’80+, venisem inapoi ca “turist”, atunici cind o daramau. Cred ca sint ateu, dar am sarit pe ei; m-au luat pe sus si dus in sectorul 1 la sectia de Politie, apoi pe Nicolae Iorga, si apoi fost expulzat … Si dupa toate astea si cei 1000 de morti in ’89, sa-l puna pe Iliescu in scaun … si ca beneficiu sa scriem cu “i” din “a”. Marele dezident Dinescu s-a mutat rapid pe B-dul Primaverii … Incredibil …. Lasul de Florin Piersic, care in pupa in .. pe Ceausescu si partid la televizor, a aparut si el .. facind pe marele patriot si domn. Incredibil …
Prima fotografie cu starda Antim, este fantastica. O piesa de arta. Ma atinge profund. Pe acea starda mergeam in fiecare zi de acasa, de pe Justitiei spre scoala 122, gindindu-ma cum sa scap din comunism, din Romania. Era nostim, … ma plimbam prin parcul libertatii, mergeam pe starda Cazarmii, Justitiei si aterizam in starda Occidentului.
A trecut timplul …. iar Romania devine cu incetul dar inevitabil o tara “democratica” de tip capitalist; democratia fiind antrenata de economie, putera banului … fostii comunisti care nu au stiut sa foloseasca banii, dindu-i pe Lamborghinis si balerinas, i-au pierdut si cu ei puterea … banul si mintea rezolva totul …
All Ok, nothing new on the Western front …
Vă mulțumim că ne-ați citit – sperăm sa mai găsiți și alte amintiri interesante!
Dan Perry
Ai disparut complet in ultima vreme.
Pentru ceilalti,
am fost si eu elev la Poinarescu din 1951 – aceeasi clasa cu Dan si apar si eu in poza de pe zidul scolii. Locuiam pe Lazureanu, strada care oferea iarna cel mai bun loc de sanius – in anii buni ajungeai pana in Rahova. Dupa terminarea scolii ne-am cam raspandit. Majoritatea au mers la Eminescu, cativa la Lazar, eu (cred singurul) la Sava. Din ’80 cand au inceput sa darame, au ramas doar amintirile …si cladirea scoalii.
@john tomescu: Dl. Dan Perry poate fi gasit pe pagina sa de facebook, unde posteaza permanent: https://www.facebook.com/dan.perry.3975
Era drumul parcurs spre Scoala 122, zilnic…Amintiri ce nu se uita! Multumesc!
Eu sunt Suavina Hazu, tot asa cum ma stiti. Nu m-am schimbat.
Drumul ala pe Antim il parcurgeam zilnic spre si dinspre Scoala 122 unde i-am scos peri albi lui Chisu (domnului director Chis) si celorlalti profesori si membri ai personalului auxiliar. Astia toti m-au blestemat sa ajung profesor, sa vad cum e…si s-a-mplinit blestemul dar…nu a fost un blestem ci o binecuvantare.
Cartu Mihai zis Mitza, mare pisicher. Am doar amintiri frumoase si haioase din perioada aceea.
Multumesc pentru aceste imagini devenite de poveste.
Altfel, sa fim sanatosi, cat om mai fi! Doamne ajuta!
Hi Suavina, merci pt. Rândurile cu care ai îmbogățit situl acesta. Aicea îți scrie un fost coleg numit Laurențiu. Ai fost poate în clasa mea (VIIIb in 70) ?
😊
Da Am fost la b
Iti aduci aminte de virgil bălți, dan alexe si de proful de fizica ghergaru
pojoranu dan
m a impresionat foarte mult poza cu strada antim
am stat in blocurile de cinci etaje de la blocul turn si am absolvit scoala 122 in 72 deci se pare ca sunt cel mai mic de varsta
m avut o diriginta pe doamna novicov tin minte cum chisu ne trimitea la tuns
la imi aduc aminte de meciurile din spatele tribunalului si deasemenea de parcul de langa bloc pe care s constriuit centrul de calcul al ministerului de finante precum si de revolta noastra pentru impiedica aceasta constructie
multumesc mult pentru aceasta imagine
@ Pojoranu Dan: Eu am făcut şcoala primară la 123, dar aveam prieteni din cartier la 122 şi luând seama la cele spuse de ei, la frizeria de pe colţul dintre Apolodor şi Poenaru Bordea trebuia să-i atrag atenţia frizerului că eu nu sunt de la 122, ca să nu mă tundă “zero”, cum avea indicaţii de la directorul Chiş. Interesant, chiar nu ştiam de scandalul legat de clădirea centrului de calcul!
Dragut sa mai citesc aici amintiri vechi dintr-un timp care mai era frumos si fara griji (.. in comparatie cu ceea ce a venit mai tirziu). Doresc sa mentionez ca am facut si eu scoala primara la 122 (absolvit 1970) dar pt. dl. director Chis nu a trebuit, cel putin din cite i-mi amintesc, sa ma tund la zero. Mi se ingaduiau 1 pina la 2 cm.
@ Laurentiu Bernea: Vă mulţumim! Ca de obicei, comentariile cititorilor dau o altă valoare şi un alt farmec textului iniţial.
Domnule POROJANU, se pare că eu sunt cel mai mic, terminând clasa a opta la 122 in anul 1973 (diriginte ilie gheorghila). Parcul de la “Tribu”, parcul de langa Complexul Gioconda, ce amintiri!
Aveam și eu colegi de clasă care locuiau atât în Turn, cât și în cele trei blocuri mai mici din Complex. De ce nu incercati să intrați alaturi de noi in Grupul Scoala 122 de pe Facebook? Va asigur că veți citi amintiri plăcute din școală și poate veți găsi și câțiva dintre foștii colegi.
Frumose amintiri. Multumesc, poza este minunata. Am copilarit in zona, pe Justitiei.
@Lina:Şi satisfacţia noastră e mare când trezim o astfel de amintire cititorilor. Pentru că aţi stat în cartier, vă sugerăm să vizitaţi şi pagina de facebook: https://www.facebook.com/uranusdisparut/ unde veţi găsi multe postări interesante despre zonă ( Antim, Justiţiei, Cazărmii, Palas etc).
Buna Lina, am fost la justitie 45… din 71 – 79 cind am scapat din R… Clasa primara, ultimii 2 ani la 122 terminind in 73 – apoi liceul Sincai, doi an; dat afara si mutat la liceul energetic nr 4 dupa Sos Giurgiului – … apoi … facultate in Olanda … si asa mai departe.
In alta ordine de idei. Am inteles can InterContinetalul a fost inchis. In reconstructie acum, nu mai est parte de IGH Hoel group. Au avut probleme….Am vazut cind s-a ridicat! In ulimi 10 ani, de cind nu mai am familie apropiata in Bucuresti, cu toate ca sint nascut acolo, …tragem la Inter si imi aminteam, cind eram in R, uitindu-ma la cei ce se perindau prin hotel. Incet cu incent totul se transforma, iar noi may adaugam niste ani…
Am fost anul trecut in R. Erau niste caldiri renovate sau noi presarate pe linga “Modern” & &, dar in general Rahova si strazile pe linga aratau jalnic.
Bună ziua! Va informez că pe Fb. exista un grup de discuții intitulat Școala 122, deschis foștilor elevi, precum și familiilor acestora cu condiția să fi absolvit până în 1990. Se poate opta pentru înscriere, iar acceptul se va da ulterior.
Deci nu prea multi din generatia mea participa la acest site. Orice citesc se refera la anii 70s. Nimic la 50s. Hmmm… Era o statie de taxiuri particulare chiar la Poenerescu, pe Antim – Buick, Dodge, Ford, etc. Some of the last entrepreneurs.
Ok, am pus un request pt group. Am terminat a 8-a tot in ’73. Diriginta Spineanu de romana. Am facut 7, 8 la 122, iar 6 la 123. Resrtul 1-5 pe Panduri la 146, si 5-a pe Drumul Sarii, scoala nr 10…. Liceele – cam complicat. Am inceput la Sincai si detronat continu, ajungind la Lic ind nr 4 (Energetic). Apoi am resusit sa scap in R in ’79, in Austria -> Olanda 16 ani si din ’95 in US.
Mai vorbim to facebook 122.
Salutari Mircea
Salut, Mircea! Am fost aceeași generație. In clasa a șaptea au venit multi colegi noi, majoritatea de la 123. Erau și două surori gemene care au nimerit in casa mea, aVII-B. NUMAI BINE!
Mircea, de ieri până azi mi-am mai amintit cate ceva, adică, cele două surori gemene se numeau TUDOR, noii colegi care au venit împreună cu ele în a șaptea la mine in clasa, provenind din 123, erau fetele Anca și Daniela, iar băiatul era Calin HENTEA. Îți amintești aceste nume?
B – ai fost cu Daniel Mantescu si cu Hentea Calin?
Corect! Daniel MANTESCU este in prezent călugăr la una dintre mănăstirile din judetul Prahova. Luna trecuta a venit la București și ne-am întâlnit cu el, eu și alți doi colegi de clasă. Anul trecut fusesem în vizită la el la mănăstire împreună cu alt fost coleg.
Calin HENTEA este un scriitor de succes in domeniul militar și nu numai. Info despre el se pot găsi pe Google.
Se implinesc anul acesta 50 de ani de la absolvirea clasei a VIII-a la scoala generala nr.122
Am inteles ca pe 31.03.ac s-a stabilit o intalnire a absolventilor.
Probabil ca se vor depana cu aceasta ocazie numeroase amintiri.
Buna ziua! 50 de ani! Eu am terminat Școala Generală nr.122 în 1973. Am și acum șapte prieteni buni, cu care am fost coleg in acea școală. Nu ne-am mai pus problema sa organizam vreo întâlnire. Ultima și singura a fost la 20 de ani(1993) de la absolvire. Succes in organizare, amintiri și distracție plăcută!
Buna seara, eu am terminat a-8-a la scoala 123, mai precis clasa 8c. Poate stiti daca exista si un grup al sc.123?
Numele meu este Dana Stern
Bună seara, doamna! Din câte știu, nu exista un grup de comunicare al foștilor elevi ai Școlii 123, dar exista cel al foștilor elevi ai Școlii 122 grup despre care aminteam pe aici. In anul 1971, o parte dintre elevii de la “123” au fost mutați la “122”. Înțeleg că nu v-ați numărat printre ei, dar puteți încerca să vă înscrieți in Grupul” Școală 122″, unde ați putea găsi, daca nu colegi de școală, vecini de cartier. Că urmare, incercati o comunicare cu administratora grupului respectiv și poate va aproba înscrierea. In alta ordine de idei, mai exista niste grupuri de comunicare intitulate” Liceul Mihai Eminescu”, unde v-ați putea găsi foști colegi de la “123” sau foști vecini, dacă ați locuit în zona Antim-Uranus. Va doresc succes!
Generatii diferite. Am terminat la 123 in 1957. Cand am fost in clasa a 7ea, 123 a fost combinata cu scoala Roneti Roman (122 ?), grades 1 through 4 going to 122, iar 5-7 la 123.