despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Case căzute 586 – Str. Berzei 46

poze de Ando

Frumoasă clădire! Se depreciază discret, de la an la an; de-aia și pîn-acum ne-am făcut că n-o băgăm în seamă.

Restaurantul ăsta de la parter, cunoscut o vreme pe la mijlocul anilor ’90, șade închis de-atunci.

mai multe despre Case căzute

8 comments to Case căzute 586 – Str. Berzei 46

 • Ando

  Musai să vă spun simpatica întâmplare care a declanşat realizarea fotografiilor cu această clădire:
  Aşadar, la Vasile Pârvan m-am suit într-un tramvai 44 (vagon Tatra) care trebuia să mă ducă în Crângaşi unde mă întâlneam cu câţiva colegi de facultate, la un restaurant. Vine vatmanul, urcă în salonul de călători, face o sumară verificare la ferestre şi la sistemul de încălzire şi ne anunţă că peste 2 minute plecăm…( chestie pe care n-am mai întâlnit-o, adică să dea el socoteală pasagerilor când pleacă în cursă !!!). Bun, pleacă tramvaiul, face bucla pe Cobâlcescu, urcă pe Berzei şi opreşte la Virgiliu ( văd că, mai nou, la staţie îi zice Radio România, eu o ştiam de Virgiliu). Mai urcă câţiva pasageri, iese vatmanul cu levierul ăla pt. schimbat macazul şi zice:”oameni buni, sunt prima oară pe traseul ăsta…facem la stânga sau mergem înainte? ” Mică pauză, apoi lumea începe să râdă şi dă-i cu îndemnurile: la stânga bre, la stânga, spre Gară…Doi mai hâtri, care se cunoşteau comentau, apoi, între ei: Băi, când ajungem la Basarab, sub pod, să-i spunem s-o ia înainte, să ne ducă la AFI unde avem noi nevoie.  Vatmanul nostru ( vreau să vă spun că era un tip pe la 50 de ani, grizonat, îngrijit îmbrăcat) coboară , schimbă macazul şi plecăm. Ei bine, în intervalul ăsta, mi-a atras mie atenţia clădirea de la nr.46 (se vede clar că este nelocuită) pe care am pozat-o pe îndelete la întoarcere. La Gara de Nord, tot aşa: omul nostru, când s-a văzut pe Dinicu Golescu, pe  linie dreaptă, a profitat de verdele de la semafoare, a băgat tare şi, nefiind peron amenajat pe carosabil, nu văzut placa de staţie…ţipete în tramvai de la ăia care trebuiau să coboare! Opreşte el la vreo 20 de metri, după staţie, ăştia care coborau îl suduiau, cei de jos alergau disperaţi să prindă tramvaiul. Ce mai, halimaiul de pe lume! Am ajuns la Basarab…aici s-a dumirit singur cum e treaba şi a luat-o bine spre Giuleşti, iar de acolo nu s-a mai întâmplat nimic deosebit.

 • Cristian M. Ioan

  Multumim pentru imagini!
  Cladirea ESTE desosebita, si destl de mare, ar merita pe deplin sa fie reparata.

  Amuzanta intamplarea cu vatmanul incepator, dar nu pricep ca treaba are 44 cu Crângaşi??
  EU stiu doar pe 41 care trece prin Crângaşi!

  TATRE-le sunt din ce in ce mai rare, adineauri am mai pozat unul pe linia lui 19.

  “că peste 2 minute plecăm” – mi s-a mai intamplat sa luam tramvaiul de la capat, dar nu, niciodata nu am auzit un asemnea anunt!

  • Ando

   @Cristian M. Ioan: Ai dreptate, e confuzia mea… de mai mulţi ani mă întâlnesc cu colegii la restaurantul Potcoava, aflat pe strada 9 Mai, stradă care începe din Calea Crângaşi şi se termină în Calea Giuleşti. De obicei, foloseam metroul până la piaţa Crângaşi, apoi făceam o plimbare pe jos până la restaurant. In cazul din relatarea cu vatmanul, eram în oraş şi cu alte treburi, iar tramvaiul 44 a fost cea mai bună variantă să ajung acolo. Foarte bine că faci poze la TATRE pt. că am citit că, în curând, le vor scoate din circulaţie.
   https://www.facebook.com/groups/1442531092679856/posts/3311228279143452/

 • neacsu dela c.l.

  era restaurantul unui tip, ciorba dumitru, cred ca ceva impresar de jucatori. acum nu stiu ce mai face, daca a murit ori s-a insurat.

  si sa nu uitam azi, la multi ani, republica lui hm! ca a mea nu e.

  • neacsu de la c.l. inca o data

   a murit saracu, anul trecut in martie, de 19 covrigi. a pus pe facebook o poza, bietul de el, cu masca cpap. era valul delta? nici nu mai stiu, parca delta a fost in toamna. cel mai al dringu val a fost ala din toamna 2021.

 • hm

  Așa, da, îmi amintesc că roiau ceva fotbaliști pe acolo prin 93-94. Adică… demult.
  Cît despre Republică, anul ăsta nu am mai agasat publicul cu urările.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>