despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

«… dar pe voi nu vă costă nimic»

Unul din motivele pentru care a fost atît de urîtă precedenta administrație publică a Capitalei – cea condusă de G. Firea –  era „pomana”.

Zeci de mii de cetățeni împreună – ce ocazie! – dar… fiindcă era „pe gratis” totul era inacceptabil.

Vă vine să credeți, printre noi sînt asemenea dobitoace care se umplu de bube cînd lumea bucureșteană iese cu veselie în oraș, la orice fel de serbări, festivități și festivaluri.

Bun, acuma cu siguranță sîntem mai deștepți și mai corecți, fiindcă odată cu schimbarea administrației, am schimbat și felul de-a fi al evenimentelor publice.

Nu-i așa?

Sau… ăăă… nu… nu-i așa. E fix la fel… ba chiar și mai dihai!

Tîrgul de Crăciun organizat de Primăria Capitalei – condusă de N. Dan, cel care n-a pierdut nici o ocazie să arate cît de mult urăște „pomenile” fostei administrații – s-a deschis mai devreme anul ăsta și cu mai multe atracții.

Cum s-ar cheamă asta, folosind aceeași măsură? Mai multă… pomană!

Tîrgul de Crăciun organizat de Primăria Sectorului 6 – condusă de C. Ciucu, cel care de asemenea n-a pierdut nici o ocazie să arată cît de mult urăște „pomenile” fostei administrații – s-a deschis cu și mai multe atracții și strălucire.

„Pomană”… Și mai multă pomană! Nu?

Nu: nu e pomană, fiindcă nici înainte nu fusese pomană. Nimic din ce se dă gratis nu-i pe degeaba. Toate tîrgurile, festivitățile, serbările, chermezele și parangheliile vin cu note de plată pentru cetățean.

Doar administrațiile noastre – și înainte, și acum; mereu mediocre și obscene – grohăie obraznic: „stați liniștiți, pe voi nu vă costă nimic”.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>