despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

haz?

… aveam mai mult haz pe vremuri, dar vremurile-s cele care s-au mai schimbat, atîta tot.

Acum 10-15 ani ținea caterinca! Nu era condusă Capitala cum se cuvine – fostul primar S. Oprescu a fost cumplit de toxic! – dar ceva-ceva îndemna pe oricine să privească cu lejeritate-n jur.

Ne rîdeam, fiindcă știam că – la o adică – om trece peste stricăciunea administrației de la vremea aia.

Și-am mai rîs și după.

Dar mai puțin: administrația G. Firea trebuia luată în serios: răului nu i se opune gluma.

Plus că mizeria începuse să se-ntindă, orașul își pierdea strălucirea, veselia: hazul devenea mai chinuit, pe măsură.

A mai trecut un timp – azi trăim în vremea primarului N. Dan.

Și rîdem și mai puțin.

Nu: pe ăsta nu-l luăm în serios. Dar glume… nu merită să facem.

… vedeți, nimeni nu rîde ca tîmpitul din noroi.

Ne urmăriți de îndeajuns de mulți ani ca să meritați explicație.

5 comments to haz?

  • L-am injurat pe Oprescu deoarece merita injurat pt multe lucruri (pt mine distrugerea Buzestilor va ramane mereu ca o gaura neagra in istoria orasului astuia), dar pe de alta parte acelasi Oprescu a promis (si a facut) ca daca se va largi Buzestiul atunci se va ingusta Victoriei si se va face pista de biciclete acolo. Ceea ce s-a si intamplat, iar daca acum avem un nou “pol de interes” intre Ateneu si Victoriei cu Dacia e si din cauza lui.

    Pe doamna Firea nu am injurat-o atat de mult pt ca nu prea aveam de ce, pur si simplu nu i-am acordat votul, dar in acelasi timp sunt constient ca a fost unul dintre putinii primari de la Generala care i-a luat in seama (financiar si nu numai) pe cei trecuti de 55-60 de ani. Nu pare mult, dar acele spectacole de teatru in aer liber “pe gratis” si alte evenimente culturale au ajutat destul de mult, au creat o emulatie (ca sa-l citez pe nea Mircea Lucescu), au mai adus un pic de viata in randul celor care altceva in afara de canapea – talon pensie – magazinul de la colt nu mai stiau (sau mai degraba nu li se mai dadea prilejul sa traiasca si altceva). Desigur ca multi dintre cei cu “nasurile pe sus” au inceput sa strige, ca “ce-i asta? de ce aruncam cu banii pe spectacole kietsch-oase in loc sa ne gandim sa-i chivernisim? Piata libera sa-si faca datoria!”

    Domnul Dan nici macar nu merita energia de a fi injurat. Poate scrieti si voi despre asta, dar am trecut acum vreo doua seri cu masina pe langa Parcul Izvor si pe langa Cismigiu si am ramas socat cand am vazut ca nu au pus nici cele mai amarate luminite, pt a crea un pic de spirit al sarbatorilor, ceva. Depresie totala. Sunt constient ca fanii domnului Dan nu servesc sarbatorile in orasul asta pe care il considera “murdar” si “jegos” si plin de “nesimtiti”, dar totusi cred ca bucuresteanul care nu se duce sa-si faca sarbatorile pe la Viena sau mai stiu eu pe unde merita un Cismigiu cu niste luminite de Craciun. Macar atat. Si, la fel, merita sa nu fie nevoit sa strabata tot Bucurestiul pana in S6 pt a merge la un targ de Craciun. Repet, depresie totala.

  • Cristian M. Ioan

    @mihai,
    De ce re3deti ca noi, cei care NU suntem cu pedesereul, nu servim sarbatorile in orasul acesta?
    Da, ma deranjeaza ABSENTA lumitelor de Craciun, ieri am vazut doar la Universitate si la Romana, cat ceva, in rest nimic!
    Problemele cu energia nu reprezinat o scuza valida, LED-urile consuma putin, si chiar in urma cu 20 de ani, beculetele de mica putere nu ar fi avut un consum excesiv!

  • Eu chiar as vrea sa nu fie niciun semn de recunoastere din partea autoritatilor pt. sarbatori religioase si/sau comerciale. Sa se ocupe bisericile si/sau magazinele de asta, iar autoritatile sa aleaga niste zile internationale recunoscute de ONU, plus ziua nationala si poate cel mult inca cateva de interes national pe baze istorice.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>