despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

economie la patiserie

… fiecare minut contează, mai ales atunci cînd se traduce în bani!

Curentu-i scump, gazul la fel: ce te faci atunci cînd afacerea ta nu poate să meargă nici fără curent, nici fără gaz?

Păi… economisești.

Cum?

Cum mai economisești cînd ai o patiserie, o brutărie?

Optimizezi: umpli tot cuptorul. Poate – de exemplu – nu mai faci pizza la bucată, ci la tavă: și nu ai nici un centimetru pătrat nefolosit.

Produse din ce-n ce mai mici, la fiecare șarjă, înseamnă – pînă la urmă – un pic de cîștig.

Sau… scoți mai iute din cuptor. Azi cu un minut, mîine cu două. Aluatul rămîne blonduț, produsele nu se mai rumenesc cum trebuie: ce dacă?

… ai economisit: și asta contează.

mîncaţi şi beţi cu moderaţie | faceţi sport | mergeţi cu bicicleta | mergeţi pe jos

2 comments to economie la patiserie

  • Ando

    Cel mai ușor e să crească prețurile, în paralel cu ajustarea gramajului și a rețetelor (mai puține stafide, nucă, alune etc). Am luat, zilele trecute, un kurtos kalacs…era pudrat masiv cu zahăr, nucile le numărai!

  • Cristian M. Ioan

    Faza cu “Produse din ce-n ce mai mici” am vzut-o de muult la turc, cand lua acasta masura pentu ca pretul franzelei sa nu depaseasca pragul psihologic de 1 leu!

    “Optimizezi: umpli tot cuptorul” – la sta nu m-am gandit!

    “scoți mai iute din cuptor. Aluatul rămîne blonduț, ” – am observat! Dar nu este sistematic, nu cred ca e intentionat!
    Unele paini, dar si covrigii, sunt prea arse.
    Posibil ca se grabesc, coacere este neuniforma …

Leave a Reply to Cristian M. Ioan Cancel reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>