despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

2022 în comerț

Să știți din prima: e vorba de comerțul ăla, de zi cu zi. De magazin – de locul unde ajungem fiindcă-i la îndemînă, fiindcă ne aflăm pe repezeală, fiindcă… așa ne-am obișnuit.

Sigur: n-am cum să le bat pe toate, și nici nu trebuie. Zic și eu acolo de cele la care ajung.

„Kaufland” – rămîne numărul 1, din mai multe puncte de vedere: sortiment modest, dar știut; timp rezonabil petrecut la casele „self-service”; prețuri mai mici ca la următorul de pe listă. Lipsuri neobișnuite, periodic, din pricina vreunor probleme pe lanțurile de distribuție.

„Carreforur” – mai bogat… și atît. Păstrează felu-n care te „fură” (nu în sensul ăla rău) să cumperi mai multe, fiindcă-ți fac cu ochiul. Perfect în continuare pentru experiența de a-ți plăti singur cumpărăturile.

„Mega Image” – încă și mai sărăcăcios în varietatea sortimentelor. Altminterea, de-ncredere și – mai ales – mereu în drum.

„Profi” – la el, sincer, aproape niciodată-n București, dar mereu în provincie. Enervant pentru mocăiala de la case. Habar n-am de ce parcă niciodată nu se mișcă.

„Lidl” – experiment pe jumate reușit cu casele „self-service”; nu știi niciodată la ce va apărea o eroare. Bun și ieftin acolo unde poate fi ieftin. Cu lipsuri uluitoare în unele produse proprii.

„Penny”, „Auchan”, „Cora” și altele – păi nu prea știu, așa că n-am ce să zic de ele.

În rest – știți – scump.

13 comments to 2022 în comerț

 • Ando

  Am, in jurul meu, la egală distanță, 3 Mega- două mari și un șopângău.Culmea, șopângăul îmi pare mai bine aprovizionat decât cele mari! Acum, depinde și ce cauți.Iar cu LIDL, așa e: lipsesc, de multe ori,chiar propriile mărci.Am cumpărat, acum un an și ceva, un ceas de mână, model pe care, apoi nu l-am mai văzut.De fapt, cam așa e cu toate electrocasnicele de la ei.

 • dragos b

  Am întrebat LIDL acum două sptămâni de ce s-au scumpit din februarie 2022 până în decembrie 2022 unele produse din carne cu 50% sau chiar cu 100%.
  Lasagna, pulpele de pui, hamburgerii de pui, spinările de pui ș.a. Încă aștept să-mi răspundă.

  Preturile 07-02-2022-01 pdf – https://s.go.ro/rvubtg20
  Preturile 09-12-2022-01 pdf – https://s.go.ro/tkcfin7v

  Preturile 24-06-2022-01 pdf – https://s.go.ro/4j3daz1x

  • hm

   o să-ți dea „block” la intrare.

   • dragos b

    Mă apuc de… marketing. O să iau l amodul serios piețele și magazinele românești cu produse românești din apropiere, chit că nu mor nici de dragul lor.
    Deocamdată am găsit un unt de Botoșani vândut într-un mic magazin loc, e 11 lei și e la fel cu cel de 16 lei de la LIDL (aceeași cantitate, desigur). Să vedem cât o să-l mai țină la 11 lei…

 • dp

  La piață nu mai merge nimeni?

 • Cristian M. Ioan

  @dp,
  Cum sa nu mergem la piata?
  Chiar acum o sa ma imbrac sa ma duc, deci raportul complet, la intoarcere!

  Insa piata nu poat inlocui Mega-ul, si nici invers: sunt complementare, nu concurente!

 • Cristian M. Ioan

  Piata vs MEGA

  Piata este Domenii, nu e de loc cea mai ieftina!
  De la piata am cumparat telemea putin sarata, 37 lei, plus: 3Kg rosii, 1 Kg albitura, doya patrunjel si una de marar, 1Kg morcovi, 1 Kg ardei kapia, 1 mere Mutzu -94 lei.

  De la MEGA am luat sampanie si bomboane pt anul nou (Rafaelo, Merci), Fagaras albastu 3, branzica verde 3, Almette mare 5, almmete mici 6 (cu iaurt si cu smnatana), 1 cascaval, 6 iaurturi Zuzu mici, total 292 lei.

  De la Mega mic am luat doua baxuri de apa plata Borsec.

  Tot de la piata cumparasem de ieri PAINE, de la cuptorul turcesc nou deschis.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>