despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

nu așa 34

La ce folos?

Uite, de ceva vreme ne-am mai pricopsit cu-n „monument” dacic. E taman în centru, la Unirea: peste drum de Hanul lui Manuc.

E Decebal – serios, încruntat: nu un fitecine. Regele dacilor însuși!

… ce caută aci, pe-o margine de scuar, pe unde nu trece nici un om și nu-l bagă nimeni în seamă, nici măcar șoferii care stau să se facă verde?

Decebal deci – ăla din „Traian și Decebal” – are un bust la semafor.

Nu-i vreun poet pe care nici măcar ăi de-a opta nu-l învață sau vreun actor în amintirea căruia a bugetat primăria ce-a mai rămas nefurat.

Ori îi faci ceva monumental, ori lasă-l naibii-n pace – mai ales dacă nu te pricepi.

Mai degrabă varianta a doua, dacă e să mă-ntrebați pe mine.

7 comments to nu așa 34

 • Cătălin Cojocaru

  Statuia lui Decebal fără panouri solare e o tâmpenie. Numai pentru cunoscători.

 • Ando

  Măcar sa-l fi pus, undeva, pe bd.Decebal.Acolo, parcă avea o noimă.

 • Cristian M. Ioan

  Am fost sapataman trecuta pe la Piata Unirii.
  Am pozat paduricea noua, biserica Sf Antin – Curtea Veche, Dambovita cu multe rate.
  As fi pozat si bustul, daca imi aminteam, dar nu la-m vazut!
  Am trecut pe trotuarul cu Hanul lui Manuc, nu era nicun indicator ca ar trebuie sa te uiti in partea celalata dupa bustul lui Decebal …

  Da, foarte buna sugestia “sa-l fi pus undeva, pe Bd.Decebal”, cum este acum amplasat este complet invizibil!

 • Alex

  Cred sincer ca (in acest caz) se potriveste perfect “glumitza” lui Enescu, care aflat la o masa la Capsa, era futut la cap de zdranganeala unui pianist, de mana-a-saptea care se umfla in pene ! Nemaisuportand cele 1,5 octave ale individului, Enescu se apropie finut si i-i sopteste”maestre,cred ca nu cantati toate notele (!?)..la care pianistul enervat ii raspunde: ba da Domnule Enescu, exact pe toate le cant !! Enescu zice bland..asa o fi, dar nu sunt in ordinea care trebuie ca sa iasa piesa !! Cam asa si cu statuile in Bucuresti, eu (celebrul) as avea o propunere care parca,parca,ar face ceva dreptate, dupa cum urmeaza:
  1. Cred ca la lupta de la Tapae, Decebal a imbracat copacii astfel incat sa para soldati daci, asa ca pentru “regularizarea conturilor” ar fi fost corect ca celebrul “cartof in tzapa” sa fie inlocuit cu Capatzana lui Traian…
  2. “Monumentul” lui Coposu de vis-a-vis de Cretzulescu sa fie declarat simbolul si chiar sponsorul Institutului de Pneumoftiziologie si patron al IC Parhon Sectia Rahitism Cronic mumificat !
  3. Monstru-mentul de care faceti vorbire, de la Hanul lui Manuc ar trebui marit de cel putin zece ori,scos de pe soclu si afisat ca reclama la Gilette – ca tot platesc astia bine !
  4. Circoteca de fierotenii , din fatza TN poate ar trebui pusa gardut la locul de “verdeatza” hai ca mi-a iesit al celui mai verde fost Director…
  5. KKtul zburator de la Casa Scanteii ar trebui dus in Parcul Operei, ca doar acolo s aiba ceva efect…
  Ar fi multe de zis..

 • Alex

  Completare – a pune pe capul (de sus) al unor personalitati panouri solare mi se pare o idee sinistra – chiar si daca am lua in considerare (eventuala) venerare a soarelui de catre “civilizatia”din care face parte ca si credinta ! Ar urma astfel ca toti kurzii (Iazidi) sa-si traga bascalioase cu marele stapan al universului si sa-si incarce energia encefala de la ele !?

 • Alex

  De indieni ce sa mai zic…ma rog si alti sud-americani !?

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>