despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

o veste tristă

… veşti dintr-astea nu vreau să primesc.

Patiseria mea preferată de la 11 Iunie s-a închis. S-a deschis alta, dar nu mai e la fel. Pentru că atunci cînd dispare o patiserie veche dispare mai mult decît o merdenea amărîtă – dispare şi tradiţia, şi continuitatea, şi legenda.

E păcat, sînt tare trist.

Dar şi mai trist sînt pentru că, odată cu închiderea patiseriei astea, s-a dus dracu’ ştiinţa de a face o plăcintă, un pateu cu carne.

În Bucureşti nu ai unde mînca o umplutură cumsecade cu carne tocată! Degeaba e patiseria de pe Take Ionescu, sau cofetăria veche din Romană, sau patiseria de la Gară, de pe Griviţa! Nu ştiu să facă umplutura cu carne aşa cum trebuie!

Of! Vreau aşa de multe oare?

mîncaţi şi beţi cu moderaţie | faceţi sport | mergeţi cu bicicleta | mergeţi pe jos

2 comments to o veste tristă

  • Ando

    In mod normal, n-ar trebui să fie o problemă dar nerespectarea reţetelor a devenit, din păcate, obicei la noi.
    Cum se creează o clientelă cât de cât constantă, pac ! umblăm şi noi ba la ingrediente, ba la cantităţi:-(

    Mie, de exemplu, mi-e pur şi simplu teamă să mănânc ceva cu umplutură de carne de pe la patiseriile din oraş.Nu am încredere în conţinutul compoziţiei.
    Aşa că rămân fidel umpluturilor pe bază de brânză, caţcaval, sau
    pe partea dulce – nucă,cacao,gem.
    Asta nu înseamnă mare lucru dar -psihic- mă simt mai în siguranţă.

    Care era patiseria ? cea din statia de tramvai de la intersecţia
    bd.Regina Maria cu 11 Iunie unde tramvaiul 7 o ia spre Filaret ?

  • hm

    Aia era patiseria. Acuma e alta in locul ei.
    Dar… carne nu ştie să bage în pateuri!

Leave a Reply to Ando Cancel reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>