despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Semne bune 135: str. Gheorghe Pop de Băseşti 59

scris de Ando

De data asta, aspectul bun nu se referă strict la renovarea propriu-zisă a clădirii (destul de reuşită, în opinia mea) ci la faptul că, în sfârşit, după patru ani şi ceva de la terminarea lucrărilor, clădirea a revenit, cum se spune, la viaţă.

 

Am trecut de nenumărate ori pe lângă ea, admirând în special acea falnică salcie din curte, care împodobeşte toată acea curbă a străzii. Probabil, mult timp înainte, a găzduit o instituţie medicală pentru că, în faţă era parcat deseori un autobuz din acelea dotate cu aparatură pentru radiografii pulmonare.

Revin. Clădirea este situată chiar unde strada Horei „înţeapă” str. Gheorghe Pop de Băseşti.

Suntem, aşadar, la cca. 100 m de la bd. Ferdinand şi chiar dacă, mai nou, aplicaţiile de pe mobil aduc destule maşini şi pe aici, zona e, totuşi, ferită de vuietul bulevardului. De aici şi mirarea mea: de ce, ani de zile, noua clădire a stat nefolosită? (avea şi paznic!) Abia anul trecut, a apărut afişul „de vânzare”.

Nu ştiu dacă s-a vândut sau este închiriată, dar din toamnă, am văzut că funcţionează o grădiniţă, deci clădirea a căpătat, măcar temporar, o utilitate.

„Semne bune” – toate articolele

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>