despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Deinotherium

scris de Florin

Pe când eram elev la “generală”, şcoala a închiriat un autocar de la ONT şi ne-a dus la Antipa. Vă daţi seama că pentru un copil de-o şchioapă scheletul de Deinotherium m-a impresionat cel mai mult. De unde să ştiu că timp de aproape un sfert de secol voi vedea, în unele perioade zilnic, un alt “schelet preistoric”?

Este vorba de blocul de la intersecţia străzilor Aviator Şerbănescu şi Nicolae Caranfil, la ieşirea de pe Pasajul Băneasa. Ştiu această construcţie de când era doar o fundaţie abia vizibilă, i-am urmărit întâi evoluţia şi apoi involuţia, m-am întrebat de multe ori când o să fie gata şi apoi m-am obişnuit să o vad aşa cum e şi cum o vedeţi în imaginile de mai jos. În ultimul timp şi-a găsit vocaţia; aceea de panou publicitar.

Ştiu că veţi spune că mai sunt destule asemenea schelete şi aveţi dreptate. Da’ dom’le, ăsta e scheletul meu, ăsta e deinotherium-ul meu, acesta e călătorul din preistorie de care m-am lovit vizual o viaţă. Poate că viitorul primar general sau de sector va lua aminte la ce scrie pe reclama la “ciucalata” cu rom:

4 comments to Deinotherium

 • Ando

  In sfârşit, scrie cineva şi de schelettul ăsta…în naivitatea mea, mă gândisem ,la un moment dat să propun ANL-ului să-l preia şi să-l termine.
  Om fără minte ! 🙁

 • florin

  @Ando-un prieten,cu care am discutat chiar azi despre subiect,mi-a spus ca prin anii ’90 ai sec.trecut se incepuse terminarea blocului respectiv.De ce nu s-a continuat,nu se stie.Si cand te gandesti ca sediul firmei de constructii Erbasu,e chiar in spatele acestui skeletron si ca in stinga lui(cum te uiti de pe pasaj spre oras)s-a deschis de curand un MegaImage.

 • Patrascoiu Mihaela

  Dar de chestia aia de la Sf Vineri nu zice nimeni nimic?
  E în construcție de aproape 10 ani

 • hm

  Nu se mișcă nimic, noi mai trecem să vedem periodic.
  https://www.simplybucharest.ro/?p=82689

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>