despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Pe unde să te-abaţi cînd ţi-e poftă XV

Nou an – cam aceleași laude.

Nu putem spune c-a apărut ceva grozav, ceva care să „spargă” tipare – sau n-am dat noi de ceva-ul ăsta. Dar, știți și voi, numai ușor n-a fost: viața s-a scumpit și-i greu și să cumperi… și să produci.

Poate nu-i greșit să ne raportăm și la criteriul cantitativ; aplicațiile de livrare (dar nu numai) ne ajută să calculăm de unde-am luat mai des: și stau bine, așadar, Peng You, Çeşme, Za’atar, Treevi.

Ca loc de ieșit, cred că Berăria Centrală e-n frunte.

Patiseria de pe Batiștei – cu cele mai bune merdenele din București -, patiseria La Tati de lîngă Teologie și gogoșeria de la Chirigiu rămîn pe listă.

Măcelăria La Bia e foarte frecventată, magazinașul Murături la Domn’ Profesor de lîngă Lira la fel, precum și băcănia János Bácsi.

Produsul care s-a menținut cel mai bine? O să rîdeți, dar e o ruladă cu cremă făcută de o mică firmă – Eco Pati Plus – și care se găsește ici-colo, pe la magazinașe.

Să ne amintim și de cei plecați dintre noi: patiseria Vian de lîngă Gară, cea de jos, de la metrou Victoriei și magazinul La Prăvălescu.

Dintre unitățile care au părăsit lista din cauza deprecierii calității, amintim: șaormeriile Fendi și Panorama și cofetăria Sweet Evy. N-o să mai găsiți – cel puțin deocamdată – Hala Mahala: știu că se mutase pe Cuza, parcă sub alt nume și ba-i deschisă, ba nu.

Pe scurt – asta-i harta recomandărilor noastre.

4 comments to Pe unde să te-abaţi cînd ţi-e poftă XV

 • Ando

  Din păcate, cel puţin aşa am văzut eu în ultimul timp, Baclavaua de pe Vatra Luminoasă e închisă!

 • Cred c-ati pierdut numarul anul trecut. Editia 2021 e #13: https://www.simplybucharest.ro/?p=70046 Dar apoi urmeaza #9 in 2022: https://www.simplybucharest.ro/?p=77695 si #10 acum…

  Altfel, tot nu prea am eu treaba cu astfel de locuri, patiserie tinde sa insemne daca gasesc ceva care sa mi se para ok seara in Kaufland cand reduc preturile si cofetariile sunt si mai greu de justificat ca pret, iar de mancare propriu-zisa ce sa mai zic, pe aia stiu s-o fac acasa tyvm. Anul trecut si pizza a intrat aici, cu blat din Penny si de acolo ma descurc.

  Dar o descoperire din 2021 parca a fost o cofetarie/patiserie de pe Mosilor, imediat dupa pizzerie: https://www.google.com/maps/@44.4484798,26.1239429,3a,21.4y,125.67h,88.37t/data=!3m6!1e1!3m4!1soUT0XYbJtHwvT15jpRQ9ng!2e0!7i16384!8i8192 Chestia e ca anul trecut de cele cateva ori cand ziceam sa trec pe acolo sa iau ceva, era inchis, desi orarul listat spunea altceva. Dar luna asta am trecut din intamplare si am vazut ca era deschisa, doar ca erau doar cateva produse disponibile. Totusi ce-am observat asa la o privire de la distanta e ca preturile, cel putin pt. acele cateva produse disponibile, erau inca normale, sa zic asa, cam la jumate din ce apare pe site-ul pe care vad ca si l-au facut: https://ilpetrofamily.ro/

  Altfel, cofetaria de la Kaufland Basarab, Triana inteleg ca se chema, e singurul loc unde am dat de prajitura bezea, ca-mi venise mie sa caut asa ceva o perioada. Tot e “indoita” cu ceva frisca, nu chiar ce tineam eu minte de cand eram mic, cu 2 bucati mari de bezea, una plata ca blat si una “cu mot” deasupra, si un strat gros de crema de ciocolata intre, dar e in genul ala, si era 7 lei la inceputul anului, pana la sfarsit a ajuns la 9. Dar cum ce era pe site a disparut si e “in constructie” de luni bune, http://cofetariatriana.ro si spune ca sunt de gasit si la alte Kaufland-uri sub alte nume, imi da impresia c-au fost preluati de cineva, si de sarbatori pareau a avea aceleasi lucruri ca si Gustul Pasiunii de la Mihai Bravu, dar cand am trecut pe acolo luna asta pareau a fi revenit la oferta normala, cel putin la privirea aruncata in trecere, deci nu stiu exact ce se intampla.

  Si in Carrefour au aparut mini albinite, 19.99 cutia de 250g, mi se par excelente. Si pe langa astea raman acele felii de tarte, care anul trecut erau 7.50 bucata sau 2+1, 15 lei / 3 buc, afisul spunand ca oferta va fi valabila tot anul, pana pe 31 dec, dar acum cateva luni au scazut pretul la 6 RON / buc si a disparut acel 2+1.

  Altfel, mai zic o data ca harta e foarte limitata, si devine din ce in ce mai limitata si pt. voi, tinand cont de numarul de locatii din afara ei pe care deja le listati. Cum scrie acolo ca-i din 2012, poate ar fi cazul de un update?

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>