despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

cîinii mușcă și primarii latră

S-a-ntîmplat iar. O femeie a fost omorîtă de javre. Aici în București – căci nu contează că-i la periferie sau la Unirea, tot București se cheamă.

Javre: cîini, adică. În Capitală – și azi – cîinii sînt ăia care-i omoară pe oameni; nu invers.

Și mai ucigașă decît mușcătura javrei e fuga fiecărui primar din București: „trebuia să facă ăl’lalt, eu l-am spus – l-am spus, doamna, l-am pîrît”.

Fiecare dintre primarii Bucureștiului, de la mic la mare, e vinovat.

Ăla „mare” – fiindcă din vina lui cîinii se înmulțesc și omoară oameni.

Și ăia „mici” – fiindcă de-abia acuma dau vina pe ăla mare.

Cu toți au fost în stare doar să „facă” lucruri simple, care eventual le aduc și niște bănuți în buget. Să mai scoată de la om cîte cinci lei pe ora de parcare – ăsta li-i nivelul.

Dar nimeni, nici unul, nici măcar odată, nu s-a apucat să rezolve nici una din problemele care îi afectează pe Oameni.

Oamenii știu; de-aia oamenilor li-i scîrbă de toți.

7 comments to cîinii mușcă și primarii latră

 • Dan

  Prin ’99 sau pe la începutul lui 2000 m-a mușcat o potaie chiar în fața blocului dimineața când mă duceam la un examen la facultate. Sigur, a trebuit să ajung la un altfel de examen la spital la Colentina, dar detaliul e deja irelevant.

  Partea interesantă e că în maxim 1 an a intrat ‘ssssescu în pâine la primărie, cu scandalul de rigoare, iar potaia respectivă a ajuns în lesă la un vecin din blocul de vis-a-vis. Că până atunci toți câinii erau ai “cartierului”, “blocului” sau de fapt ai nu știu cărui vecin care le dădea de mâncare ca să latre minoritarii care umblau cu căruța pe străduțe după fiare vechi, că respectivii deja se uitau cam lung la rabla lui parcată pe trotuar.

  Concluzia mea e că am fost și rămân la părerea că problema de fond nu e legată de câini, ci doar de oameni.

 • Catalin Cojocaru

  Dar cetățenii, cetățenii merită altceva?
  Sectorul 5 se află în ilegalitate. În noiembrie 2022 a expirat termenul legal de organizare a alegerilor pentru primaria de sector. Guvernul Ciucă analizează situația. Purtătorul de cuvânt al guvernului, cu un zâmbet fin, a declarat că nu există cadrul legal care să oblige guvernul să organizeze alegeri. Nu sunt manifestații în sectorul 5. Primăria sectorului 5 nu este pichetată de protestatari. Nici o instanță nu se întreabă ce valoare juridică au actele emise de primăria sectorului 5. Nimeni nu protestează. Așadar, ca primar de sector nu există nici o motivație să faci ceva pentru cetățeni. Pactul fundamental care, măcar pe hârtie, te obliga la democrație, reprezentativitate și responsabilitate nu mai există. Pactul fundamental actualizat spune că dacă te orientezi, ieși la pensie la 39 de ani. Mai spune că dintr-o poziție de conducere poți să-ți atribui singur o pădure. Asta e România pe care v-o lasă moștenire generația mea. Din când în când cineva va fi omorât de câini. Oamenii vor sune cum spunea mama despre morții de la revoluție: „Da’ ce-a căutat acolo?” Enjoy.

 • Anonymous

  Oameni suntem, ca toți câinii.

 • Nu doar de primari e vorba, ca problema n-ar exista fara cei care si-i lasa pe strazi unde pe de-o parte se inmultesc si apar “adevaratii” “maidanezi” si pe de alta chiar pot cauza ei probleme dupa care se refugiaza inapoi la stapan si atributiile ajung la politie, care nu prea se sinchiseste de asa ceva. Aici trebuie sa se intre serios, plecand cu legi adoptate in Parlament, continuand cu primariile si cu politia, si abia la urma ASPA, sa fie identificati si penalizati cei care fac asta la sange (dar totusi proportional, sa nu se dea exemplu cativa amarati cu garduri rupte din care le ies niste caini adoptati la randul lor de pe strada sa le mai tina de urat).

  Chestia si mai nashpa e ca acum o sa fie folosita ca justificare moartea ei pt. o alta prigoana a cainilor, probabil si cu presiuni de revenit la “eutanasiere”, and that’d be all sorts of fucked up. Adica nah, https://www.facebook.com/PachamamaRomania/posts/pfbid027j5QGuQQtteoCtQ4fxL3vg6Mhm3xudpSKLwPas7WiimoLxdUProJjciFsvCcC1a7l ai ONG care lupta pt. drepturile naturii in sine si sa ajungi sa-ti fie folosita moartea asa…
  Plus organizator si promotor de maraton montan, cu cine stie cate curse prin munti si paduri si toate coclaurile la activ, si te omoara animalele-n Bucuresti… unde si lucrezi cu primaria, si in zona in care ai si avut ceva atributii in actiunile de igienizare organizate.

 • Să înţeleg că se prefigurează o nouă afacere Dog Town? Atunci, Oprescu a trimis, pe hârtie, vreo 10.000 de câini într-un adăpost patronat de un ONG condus de fi’su. Evident, n-a ajuns niciun câine acolo, câinii erau omorâţi de îndată la Bragadiru, asta dacă scăpau cu viaţă din dubele hingherilor… care hingheri erau toţi numai tineri de o anumită etnie, care conduceau maşini fără RCA valabil şi ignorau orice regulă de circulaţie (una era să dea peste mine într-o intersecţie). A, da, şi erau plătiţi la câine… ţi-l luau cu lesă cu tot direct de lângă tine, dacă nu puteai să te lupţi cu ei. Tunul nu a valorat decât vreo 100 milioane de euro din banii PMB. Probabil cineva, undeva, îşi freacă mâinile de bucurie, altcineva în Parlament precis pregăteşte o lege care să permită uciderea câinilor pe loc. Adică tratăm efectul…
  Sterilizarea câinilor de rasă comună e obligatorie de ani buni… câte amenzi s-au dat în Bucureşti şi Chiajna pentru câine necastrat? Punem pariu că fix zero?

  Între timp, în tot Bucureştiul, în ultimii 30 de ani, e raportat fix UN atac mortal (cel cu japonezul muşcat de picior la Romană) pe domeniul public. Restul au fost toate pe terenuri private, unde hinghierii nu au drept legal să intre (Ionuţ Aghel trecuse printr-o gaură în gard; când Direcţia pentru Protecţia Copilului a cerut acuzarea bunicii de neglijenţă, toată conducerea aceste direcţii a fost concediată, ca să nu încurce afacerea ce se pregătea şi aştepta momentul oportun). Chiar şi această ultimă tragedie s-a petrecut pe un teren PRIVAT din localitatea CHIAJNA, jud. Ilfov.

 • Ando

  Am văzut pe Animal Planet cum fac americanii:”cules” câinele de pe stradă, dacă nu e adoptat în 2 săptămâni, e eutanasiat. Dacă e adoptat (cu microcipare) şi găsit din nou haihui pe stradă, amendat din greu “stăpânul” care i-a dat drumu pe stradă şi eutanasiat câinele.

  • Si asta-i o mare problema. Omorarea (ca e impropriu spus eutanasie daca n-are o boala in stadiu terminal) nu poate fi o solutie acceptabila. Sanctiunile trebuie sa fie indreptate exclusiv importiva oamenilor vinovati.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>