despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

trezim copiii: un răspuns elegant

… ziceam că DGASPC sector 5 nu a răspuns la sesizarea făcută despre copilul folosit pentru cerşit din zona Prosper.

Subiectul a ajuns pe Bucureştii Vechi şi Noi – şi de aici, cu un pic de noroc, din nou la Direcţia de sector. Scurtînd povestea, DGASPC a zis că nu a primit prima sesizare – şi de aceea nu a răspuns.

Bine! Nu ştiu cum de am primit răspunsuri, de-a lungul vremii şi – mai ales! – în intervalul legal de 30 de zile, de la orice altă autoritate locală sau centrală – şi tocmai de la DGASPC nu primirăm.

Dar să primeşti un răspuns e un lucru – şi să primeşti o rezolvare e altceva.

Iată o cam ce scrie în acest răspuns:

Referitor la situatia semnalata de catre  dumneavoastra cu privire la folosirea unui bebelus pentru cersetorie in fata centrului comercial  PROSPER  din str. Sebastian la intersectia cu str. 13 Septembrie, va precizam  urmatoarele :

In structura institutiei noastre, exista un Serviciu social Stradal  , care are ca principala sarcina  identificarea si monitorizarea tuturor situatilor care ar pune integritatea fizica si psihica a copiilor , inclusiv prin folosirea  acestora in actele de cersetorie stradala ;

Totodata mai avem in subordine un Adapost de zi si de noapte pentru copii strazii  precum si un Centru de primire in regim de urgenta a copilului , ambele situate in comunitatea locala sector 5, respectiv Prelungirea Ferentari ;

Analizand cazuistica existenta in evidentele serviciului social mai sus mentionat , asistentii sociali stradali in colaborare cu  politistii locali , au identificat  un nou mod de operare a potentialilor cersetori si anume folosirea ,, bebelusului  fals ’’, cofectionat dintr-o papusa reciclabila care din departare pare un copil mereu adormit sau  sedat sau intr-o stare de somnolenta , cu rolul de a induce mila si compasiunea in randul populatiei ;

Persoanele adulte care se folosesc de aceasta metoda relativ inedita , mizeaza tocmai pe faptul ca prin aceasta  actiune nu pun viata in pericol a copilului intrucat acesta nu este decat un surogat , folosit in special pentru a impresiona calatorii sau soferii .

Evident ca in anumite situatii pot fi si copii reali care sunt impreuna cu parintii la cersit , iar in aceste cazuri de cele mai multe ori interventia asistentilor sociali stradali si a politiei locale este ferma .

In acest sens au loc cu regularitate actiuni comune de combatere a fenomenului cersetoriei in randul minorilor, iar in aceste activitati sunt implicate politia nationala si locala , DGASPC sector 5 , organizatii non-guvernamentale .

Apreciem efortul dumneavoastra de a ne sesiza cu privire la aceasta problematica si pe viitor dorim pentru o interventie cu maxima operativitate si semnalarea acestor cazuri pe telefoanele : 021/3101731 si 021/4501893

Fiţi atenţi: noi le scriem că am văzut un cerşetor cu un copil mic în braţe – şi ei ne răspund că ei au găsit, acum un an, un cerşetor cu o păpuşă-n braţe.

Ştiu ce era la Prosper: un copil mic, adormit! Că eu, de exemplu, nu-mi permit să mă duc şi să mă bag cu camera în faţa cerşetorului, e altceva – dar cuvîntul unui cetăţean ar trebui să fie de ajuns!

————————-

Ce să mai zic? Repet şi vă rog: dacă vedeţi un cerşetor cu un bebeluş dormind în braţe faceţi repede o poză cu mobilul.

Trimiteţi aici pozele (nu uitaţi data şi locul exact) şi scriem noi la D.G.A.S.P.C.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>