despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Semne bune 138 – str. Frunzei 5

scris de Ando

La nr. 5 de pe strada Frunzei (intrând pe la capătul dinspre Ţepeş Vodă), am avut plăcuta surpriză, la acest început de an, să găsesc terminată această nouă clădire. Am văzut în treacăt, prin vara lui 2021, că au demolat casa veche, dar nu mă aşteptam ca lucrările să avanseze atât de rapid.

Părerea mea e că a ieşit ceva bun. In primul rând, este o clădire potrivită ca dimensiuni (în special în înălţime), îndrăznesc chiar să spun o clădire aspectuoasă, luminoasă, cu deschidere generoasă spre stradă, neblocată de vreun gard meschin, dublat cu „pepsiglas”. Nu mă încumet să vorbesc despre stilul arhitectonic, dacă e ceva original sau e o pastişă, dar prin zonă mai există câteva clădiri, mai vechi, asemănătoare.

Mă simt însă obligat să precizez, cu această ocazie, că este exact situaţia inversă faţă de ce s-a construit, la nici 500 de metri, acolo unde strada Frunzei se intersectează cu Agricultori.

„Semne bune” – toate articolele

8 comments to Semne bune 138 – str. Frunzei 5

 • bizar … Dar daca a facut cineva o casa Art Nouveau in strada Dimitrie Racovita in urma cu cativa ani, de ce nu si Neoromanesc la un secol de la perioada de glorie a stilului?

 • asa cum orice “fake news” este si “news” 🙂

 • Cristian M. Ioan

  Formidabil!
  Imi place mult!

  Nu neaparat stilul neoromânesc in sine, desi nu-i rau.
  Dar apreciez mult ca a rezultat:
  “o clădire aspectuoasă, luminoasă, cu deschidere generoasă spre stradă, neblocată de vreun gard meschin”!

 • VT

  M-am uitat si i-ar m-am uitat: vreti sa spuneti ca e o cladire 100% noua? Nu e nici macar o restaurare reusita ci o casa construita de la 0! As putea zice ca tocmai am asistat la un miracol. Felicitari proprietarului! Iata ca mai sint oameni si cu bani dar si cu educatia necesara. Excelent!

 • Cristian M. Ioan

  @VT,
  Nu pot decat sa fiu 100% de acord!

  “tocmai am asistat la un miracol. Felicitari proprietarului! Iata ca mai sint oameni si cu bani dar si cu educatia necesara. Excelent!”

  Pacat ca este un exemplu singular, termenul de MIRACOL este corect, intrucat survine foarte rar!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>