despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Apolodor, Vânători, Justiţiei… la ralanti

scris de Ando

Citiți și articolele din 2019202020212022

De ce „la ralanti”? Pentru că asta e senzaţia pe care mi-a lăsat-o cea mai recentă incursiune prin arealul analizat de patru ani. Adică, în 2022, diversele lucrări pomenite în acest gen de „raport” anual, au avansat parcă mai lent decât mă aşteptam. Să reluăm, aşadar, enumerarea aşa cum am lăsat-o anul trecut, punctînd ce mi s-a părut mai interesant:

Pe strada Dr. Orleanu, la numărul 10, am bănuit noi în toamna anului trecut că, în spatele prelatei, va începe o renovare. De fapt, avem de-a face cu o demolare făcută în stilul, deja, tradiţional: „coaja” formată din pereţii vechii clădiri va adăposti o clădire nouă S+P+3+4 retras. Chiar sunt curios cum va arăta la final clădirea!

Dacă tot suntem pe Orleanu, merită să menţionăm că nu se vede nicio mişcare pe colţul cu strada Apolodor, acolo unde acum doi ani s-a făcut acea defrişare pe care o pomeneam şi noi.

Pe George Georgescu la numărul 21,  încă se lucrează, după cât am putut vedea peste prelata care acoperă gardul. Oricum, e o rază de lumină pentru acest troson din vechea Calea Rahovei, acum atât de părăginit.

S-a terminat, în sfârşit, şi clădirea de la numărul 22, cea de pe colţul cu strada Justiţiei. Despre felul cum arată… fără comentarii!

Dincolo de bulevardul Naţiunile Unite, ne întâmpină – nemodificat – „sarcofagul” fostului hotel Tranzit. Jalnica rămăşiţă, pe care flutură acele resturi de prelată ca nişte linţolii funebre se înscrie într-o tristă „concurenţă” cu vechea substaţie electrică din spatele ministerelor.

Trecem pe strada Vigilenţei, la ansamblul de la numărul 5. Aici, ca să fiu sincer, mă aşteptam la un salt mai important faţă de anul trecut, dar – după cum se vede în imagini – mai e destul de lucru.

Revenim pe terenul din spatele ministerelor, unde punctăm:

1) noul blocuşor de pe Vânători 25, este aproape finalizat

2) lentoarea cu care merge renovarea şi anveloparea blocului cel vechi de la nr. 17!!!

3) surpriză: se sapă groapa de fundaţie pentru un alt bloc, culmea, chiar lângă cel abia terminat de la nr. 25, deci vor fi trei clădiri (îl punem la socoteală şi pe cel de pe Apolodor) construite pe o suprafaţă foarte mică!

Sărim pe Justiţiei 57. Lucrarile au intrat în faza finală. E bine că ansamblul are o înălţime decentă, potivită cu zona:

La plecare, o menţiune „de bine”: a dispărut prelata de la parterul blocului de pe colţul Justiţiei cu bd. Regina Maria, s-a făcut închiderea cu termopane. Probabil că, în sfârşit, e preluat în folosinţă.

Ce mizerie era pe acest colţ acum 15 ani!

2 comments to Apolodor, Vânători, Justiţiei… la ralanti

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>