despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

din zbor (400)

Revenim aici, în rondul de la Visarion cu Povernei, să ne zgîim iară la clădirile astea.

Rezultatul, fără îndoială, e o urîțenie de zile mari. Clădirea cea nouă – aia din stînga – pe lîngă faptul că în sine e mediocră, rece și pustie, nu „trece” defel lîngă vecina ei veche.

Legătura improvizată dintre ele – porticul păstrat dar supraînălțat – nu ajută cu nimica…

Dar ce să zicem și despre clădirea veche? Să ne uităm mai bine și la ea: zici c-a fost făcută, cîndva, din două bucăți, așezate cum s-a nimerit una peste alta; partea superioară e oarbă, plictisitoare; deși renovarea a fost grijulie, nu s-a putut face nimica pentru a o înfrumuseța. Balconașul decorativ fals, ca un cozoroc, rămîne o ciudățenie.

Nu: n-a ieșit – dar e și adevărat că din ce să faci o prefacere care să rămînă emblematică, reușită, plăcută și cu respect față de vecinătăți?

Scuarul e și azi sărăcăcios amenajat, dar amintim asta doar pentru a întregi atmosfera inegală a zonei – care oricum s-a schimbat complet odată cu construirea complexului de clădiri numit „The Landmark”, care se-ntinde hăt, pînă aproape-n Căderea Bastiliei.

2 comments to din zbor (400)

 • Scuarul acela e ca si cum nu ar fi, foarte rece, nici un pic de sentiment.

  Din fericire, jos la inghetateria din zona si la treptele care duc catre ea se creeaza cat de cat un punct de interes in serile de vara, mai ales bancutele de acolo ajuta. La fel si pt “mini-parculetul” de sus si mai dinspre spate, unde e si un mic bazin care vara te mai racoreste mental.

  E totusi aiurea caci in practica si in teorie toata zona e spatiu privat, ti se si aduce aminte de asta prin cateva anunturi la vedere. Te simti ca un “musafir”, si nu ca pe un spatiu public. Nu prea imi vine sa ma duc sa stau pe acele bancute pur si simplu daca nu si consum ceva de la acea inghetaterie (care altfel are niste ingehtate foarte bune). Probabil vom avea din ce in ce mai multe zone ca acestea pe viitor.

  • hm

   confirm o senzație destul de plăcută acolo, jos, spre înghețată.
   Din toate complexurile de clădiri de birouri centrale pare a fi, totuși, unul deschis, prietenos – ajută și faptul că ai trei ieșiri, în trei străzi

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>