despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

comentarii

arhiva

la treabă!

Aud că nu vă plac proiectele Primăriei.

Poate nici mie nu-mi plac.

Da’ unde sînt proiectele voastre ambiţioase, măi oameni care vă petreceţi viaţa spunînd “nu”? Voi ce faceţi, ce construiţi, ce visaţi? Ce şosele, ce pasaje, ce clădiri noi vreţi să răsară pe maidane?

Nu vi se pare că în Bucureşti singurul zgomot pe care-l auzim e cel de bormaşină? Că asta înseamnă că doar se repară şi se peticeşte?

Da! Vreau să văd şi buldozere! Vreau să văd flamele aparatelor de sudură, vreau să aud basculantele huruind, vreau alt Bucureşti – Bucureştiul acela pe care-l vrea şi bucureşteanul ăla pe care nu-l înţelegeţi!

Da! Bucureşteanul e fudul, bucureşteanul vrea să se fîţîie cu maşina – făceţi-i loc! Aşa a înţeles el progresul, aşa a înţeles el prosperitatea! Bucureşteanul vrea clădiri, malluri, magazine noi. Că aşa-nţelege el civilizaţia, ca unul care a crescut cu filme americane o dată pe săptămînă! Că doar la Dallas se uita ca să viseze la ceva, nu la Moscova nu crede în lacrimi!

La dracu’ cu salvarea magherniţelor! Salvaţi şi blocurile! Salvaţi şi birourile! Salvaţi şi şoselele! Salvaţi şi afacerile! Salvaţi progresul! Salvaţi viitorul!

Salvaţi Bucureştiul purtîndu-vă în interesul Bucureştiului.

7 comments to la treabă!

 • Blocurile nu prea le-as salva … imi cheltuiesc banii luati din impozitele mele pentru a le compensa proprietarilor de apartamente caldura – ne prea e corect fataza de mine contribuabil cinstit si nebenificiar de subventii.
  Birourile ma enerveaza … n-as putea lucra in ele si majoritatea nu prea mai platesc taxe catre primariii … oricum interesele lor financiare ( ale proprietarilor de birouri ) sunt bine aparate si protejate – nu au nevoie de ajutorul unui amarat de bucurestean prin adoptie ca mine.
  Raman soselele, afacerile si progresul de aparat …
  Eu ma bag la sosele sa le apar 🙂 Vreau Centura Bucurestiului si inelul lui Oprescu mai repede …

 • hm

  îmi pare rău pentru banii tăi, dar să ştii că s-au dus şi la blocul meu, care a fost reabilitat 🙂

  să spui “nu, nu, nu” nu mai merge… nu mai merge în 2012. Unde e viziunea?
  Nu cu “nu” îl contrazici pe Oprescu… ci cu proiecte făcute cu cap dar mai ales cu îndrăzneală, cu strategii, cu pusul deştului pe rană:

  Bucureştiul n-are cum să meargă mai departe împărţit în 7 unităţi distincte şi independente. A – proceduri comune pentru construcţii, pentru transport, pentru gunoi, pentru investiţii, pentru săpat şanţuri, pentru orice – şi o aplicare standard a acestor proceduri, asta da…

  Nu banii sînt problema Bucureştiului… Să fie cheltuit oricît, dar să merite. Omul să fie cît mai puţin tracasat. Groapa să fie astupată a doua zi, asfaltarea să se facă în trei zile şi nu în zece, autobuzul să vină la oră fixă… Hai să începem de la oameni, de la ce simt ei.

 • Te contrazic … banii sunt problema.
  In primul rand toti care vorbesc despre Bucuresti si ce ar trebui facut nu iau in calcul datoriile actuale atat ale Primariei Capitalei cat si a sectoarelor. Stie vreun bucurestean la ce valoare se ridica acestea?
  Cred ca aici trebuie sa se plece si apoi sa se discute ceea ce mai trebuie facut.
  Tare ma tem de nivelul de impozite de peste 1-3 ani.
  Vreau centura Bucurestiului terminata ca sa ma pot muta mai repede la 20-30 km de oras si sa devin om de la tara 🙂

 • hm

  te contrazic şi eu… şi nu te contrazic.

  Cu datorii cu tot (da – nu ştie nici dracu’ cît de mari sunt cu adevărat), nu sîntem chiar un oraş sărac.
  Nu trebuie să aruncăm cu banii, Doamne-fereşte! Dar hai să încercăm să-i folosim pentru confortul omului întîi.

  E mai ieftin să repari un bulverad în zece zile? Hai să-l reparăm mai scump, dar în trei zile! Dar cîştigăm şapte zile de confort pentru oameni.

  Şi mi-e ciudă că nu văd – nici la Nicu Dan, nici la alţii – viziunea asta, îndreptată spre om, spre binele lui imediat şi de perspectivă.

 • Serban

  Chiar, ce s-a-ntamplat cu initiativa desfiintarii primariilor de sector? Nu se mai revine la ea?

 • hm

  Nu, şi nu mai zice nimeni nimic de “legea aia a capitalei”

 • Freesys

  Eu vreau “decat” A3-ul adus in Bucuresti.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>