despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Din fugă (129): noutate editorială

scris de Ando

Alături de Dan Vartanian, Paul Filip, Cristian Malide sau Andrei Bîrsan, Cristian Popescu este unul dintre cei care au contribuit temeinic la documentarea fotografică a fostului cartier evreiesc. Aşa că merită din plin să semnalăm foarte recenta sa apariţie editorială: albumul „1985-1987 Calea Văcăreşti, Cartierul evreiesc şi alte locuri uitate – aduceri aminte”.

Este a doua sa lucrare, prima fiind albumul „BUCUREŞTI-ARHIPELAG. Demolările anilor 80 – ştergeri, urme, reveniri” apărut în 2009.

Nu sunt numai fotografii… este, de fapt, o carte-mărturie, dens şi atent documentată, care ne permite să revedem (şi să înțelegem) o parte din București, pierdută din ambiţia faraonică a fostului dictator.

Albumul este apărut la Editura Oscar Print, Bucureşti.

3 comments to Din fugă (129): noutate editorială

  • C.D. Mocanu

    O lucrare bine-venită! Probabil, munca autorului şi efortul editurii justifică preţul. Cred că mulţi împătimiţi de Bucureşti nu şi-o vor permite. Păcat!

  • Anonymous

    Nu ne-o permitem, dar firește că am luat-o, cam cum vânează cameleonul cu limba insecta din copac. Economie putem să facem, ca de obicei, la alte lucruri. Părerea mea – Cartea este bine scrisă și documentată, cu multe informații pe care nu le știam, pe o hârtie de calitate și cartonată temeinic. Exprimă profesionalism. Păcat de unele poze care sunt prea mici, dar este de înțeles. Sunt însă destule și mari.
    Un lucru foarte folositor îl consider a fi numerotarea pozelor în așa fel încât locurile respective să poată fi identificate cu ușurință pe harta mare de la începutul fiecărui capitol. Foarte bună idee! Pentru cei care au pășit și trăit prin acele zone, totuși atenție! Crește temperatura corpului și provoacă tahicardie. Valul amintirilor și emoțiile te turtesc. Scriitorul vă face părtași la călătoria sa prin acel trecut, care din păcate se mai regăsește doar în amintirile noastre și în rândurile celor care au talentul și puterea să le pună pe hârtie. Cinste lor! Dacă n-ar fi ei, toate acestea s-ar destrăma în văzduh și s-ar topi ca fumul.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>