despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

jardinism.

O fi, cică, ceva bun – genul ăsta de amenajare unde se renunță la peluzele simple, preferîndu-se grupuri de flori și arbuști. Și varianta de a se monta trasee de suprafață pentru irigare automată. Și presărarea de scoarță de copac.

O fi.

Dar noi, cei care trecem pe lîngă zonele astea, nu vedem ceva frumos. Arată de parcă-i curtea găinilor, cu pămînt scurmat și neîngrijit. „Mațele” de irigare sunt dezagreabile și folosirea lor înseamnă că nu mai poate fi pus gazon – pentru că nu-l mai poți tunde și îngriji.

Orice intervenție – de la smuls bălării la scos gunoaie – se face doar pigulind, ceea ce-nsemnează cost mai mare de întreținere.

Oi greși eu. Dar chiar nu-mi place.

  

4 comments to jardinism.

 • catherine

  Arată ca dracu`!

 • Dan

  Am văzut astfel de aranjamente prin Spania în zonele turistice cu climat arid. Scoarța de copac are rolul de a modera încălzirea solului și de a împiedica creșterea buruienilor – practic garantează ca apa se va duce doar la plantele pre-existente (copaci, arbuști etc). Gusturile nu se discută, dar aranjamentul este, per total, destul de eficient în condițiile date.

 • Cristian M. Ioan

  @hm,
  Multumesc!
  Am vazut aranjamentul asta, am pozat de zor in zona Arcului de Triumf, unde era o puzderie de lalele.

  Ai dreptate – este eficient (scoarță de copac si mațele de irigare vizibile) dar nu imi place de loc cum arata!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>