… n-am uitat cît de mult îmi place să recomand vreun articol bun: pe Arhiva de geografie putem să vedem în amănunt toată salba de lacuri bucureşteană a Colentinei.
Articolul e în două părţi: prima – aici; a doua – aici. Felicitări, Andrei!
despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul |
Arhiva de geografie… n-am uitat cît de mult îmi place să recomand vreun articol bun: pe Arhiva de geografie putem să vedem în amănunt toată salba de lacuri bucureşteană a Colentinei. Articolul e în două părţi: prima – aici; a doua – aici. Felicitări, Andrei! 4 comments to Arhiva de geografieLeave a Reply |
articolele noastre sînt preluate și de: |
Copyright © 2005 - 2024 Simply Bucharest Log in Powered by WordPress & Atahualpa |
Excelent studiul!
Sper ca edilii si administratorii acestei salbe de lacuri sa foloseasca acest studiu pentru viitorul si aberantul proiect de telegondole pe salba de lacuri.
Parca nu aveam destule sarme agatate prin oras, pe stalpi, pe cladiri atarnand, avem nevoie de sarme si in herestrau, atunci cand te uiti spre orizont sau spre cer, sa vezi sarma si pilonii gigantici.
Sper sa vada si ei absurdul situatiei: Avem un megaparc cu un potential imens, in parte inchis de proprietati private si publice cu situatie incerta sau abandonate, terenuri care ingradesc accesul publicului dar si a echipajelor pentru intretinerea malurilor (asa cum avem in toate tarile civilizate).
Primaria si Marii Urbanisti/Arhitecti sunt muti in legatura cu acest subiect. Ordinul arhitectilor trebuie sesizat in legatura cu situatia dezastruoasa a acestor lacuri!
Avem aceste lacuri care sunt insuficient exploatate.
De exemplu: Herestraul (lacul cu 99% teren folosinta) este extrem de aglomerat in zilele libere (sambata si duminica) este ca un balci! Piste de biciclete peste pietonal si biciclisti peste pietoni.
Este clar ca se poate mai bine si mai mult din aceasta salba de lacuri. Nu este nevoie sa punem peste tot panselute, se poate amenaja si fara irigatii, cateva alei si doi trei copaci pentru umbra.
Eram sigur că o să-ţi placă articolele!
Dintre toţi candidaţii momentului, doar pe Nicuşor Dan l-am auzit pomenind despre potenţialul lacurilor; ceea ce mi-a plăcut, recunosc!
Vreau sa extind o discutie inceputa pe arhiva de geografie aici la tine. Totul pleaca de la un comentariu, practic o vorba aruncata in necunostinta de cauza si anume faptul ca Lacul Vacaresti din Sectorul 4 ar fi fost umplut “de proba” inainte de revolutie cu apa pompata din Dambovita. Nimic mai neadevarat! Din 1985 locuiesc pe Calea Vitan, vad lacul dintr-un capat in celalalt, visul copilariei,adolescentei si maturitatii mele a fost sa vad lacul asta plin cu apa si uite ca atunci cand el a fost plin “de proba” eu nu am fost acasa. Prostia asta cu lacul umplut de proba mi-a atras atentia intrucat am auzit-o intr-o singura saptamana de trei ori inclusiv de la tantia care si-a castigat un loc pe listele candidatilor PDL pentru consiliul general.
Din datele mele lacul nu a fost terminat intrucat nu a fost realizat viaductul ce-l alimenta (si aici sunt o gramada de opinii in legatura cu punctul de alimentare ba de la Mihailesti,ba de la Morii chiar si de la la Vidraru!) si nici membrana de pe fundul lacului care este betonata in proportie de doar 20%.
HM sper ca ai mai multe informatii decat mine pe marginea subiectului.
Eu aşa ştiu – n-a fost niciodată umplut, nici măcar de probă!