despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Existenţa Poliţiei Locale

Această instituţie există – trăieşte, papă bani, creşte, înfloreşte.

În general îmi place să respect instituţiile Statului, dar Poliţia Locală este doar o instituţie de stat degeaba.

Ce face un poliţist local, atunci cînd face ceva? Foştii gardieni publici ţin minte ce făceau – se împuşcau unul pe altul în cap, din curiozitate să vadă dacă-i ceva înăuntru; asta făceau.

Ce face un poliţist local – altceva decît să parcheze unul din cele cîteva zeci de logane şi de dustere pe bulevardul Libertăţii, blocînd toată artera între bulevardul Naţiunilor Unite şi Splai?

Ce face un poliţist local – altceva decît să bramburească traficul dimineaţa într-o intersecţie, că are şi drept de fluierat, chiar dacă nu înţelge Codul Rutier?

Să mă baţi dacă-nţeleg.

… cum nu-nţeleg ce face Poliţia Locală a Sectorului 1, a Sectorului 2, a Sectorului 3, a Sectorului 4, a Sectorului 5, a Sectorului 6.

Puteţi recunoaşte un poliţist local atunci cînd îl vedeţi pe stradă? De unde ştiţi că e un poliţist local de la Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti sau un poliţist local de la Poliţia Locală a Sectorului 2?

Ă?

Aţi văzut vreun poliţist local fugărind vreun găinar care-a furat un lanţ de aur?

Aţi cere ajutorul unui poliţist local, dacă v-aţi simţi în pericol?

6 comments to Existenţa Poliţiei Locale

 • Ando

  Poliţia locală a sectorului 2 defilează de 9 mai, în faţa “gheneralului” Onţanu 🙁
  Altfel, o structură inutilă ( pentru noi, cetaţenii).

 • Asta cu politia locala o subscriu din plin. Cine sunt, ce fac, de ce sunt, de ce sunt 7? Toate un mister. Am gasit politie locala doar la italieni, pe unde m-am preumblat. Nu zic, or mai fi fost si nu mi-au sarit mie in ochi, dar pina si Roma avea o politie locala, sau cel putin nu scria pe ei Sectorul X sau Y.

  E ca de obicei o chestie gindita putin, potrivita din pix sa sune, si pusa in aplicare intru durerile noastre de cap. Sincer, ma gindesc la gardienii publici cu din ce in ce mai multa nostalgie. Mai ales cind vad cite un parculet “aparat de Drumetul Guard”.

 • Vlad

  Eu am solicitat ajutorul politiei Locale (sector 3) in doua situatii: cand cineva a parcat pe locul inchiriat de mine de la primarie si cand un vecin darama ceva prin casa la o ora nepotrivita, contrar rugamintilor noastre insistente de a inceta si spre isteria bebelusului din dotare. In ambele cazuri au ajuns tarziu: prima data dupa 2 ore, cica se invartisera prin zona dar nu gaseau adresa ca era gresita harta de pe GPSul din dotare, a doua oara fix la 2 minute dupa ultima rafala de rotopercutor si foarte hotarati sa ma sanctioneze pe mine ca i-am deranjat degeaba, desi prin toata scara plutea praf de la gaurit.

  Pe vecina care parcase pe locul platit de mine au vrut sa o amendeze cu 1400 ron dar, desi stiau unde sta (eu nu stiam ca e o vecina), n-au binevoit sa o cheme sa mute masina. Pana la urma i-au facut proces verbal in lipsa si au sanctionat-o cu avertisment urmand sa-i comunice a doua zi sanctiunea.

  Pe “demolator” l-au avertizat verbal. Au refuzat sa demareze o ancheta privind disciplina in constructii pe motiv ca abia de curand aveau si aceasta atributie si nu stiau ce sa faca. Evident zilele urmatoare vacarmul a continuat, noi am plecat in concediu fortat.

 • hm

  de ce să deranjăm un poliţist?
  Dacă poate amenda o babă, un puşti cu aer de tocilar, un cetăţean cu faţă de om cuminte – o s-o facă.

  Da’ mă-ntreb: dacă fac o infracţiune în sectorul 3, fug şi mă urmăreşte poliţistul local – şi trec în sectorul 4, ce se întîmplă? Rămîne la graniţa între sectoare?
  Are jurisdicţie în afara sectorului?

 • florin

  Politia locala are de toate:sedii,masini,uniforme etc.Ce nu are e tragerea de inima si cheful de a face ce e pusa sa faca.Sincer eu nu prea as apela la aiureala asta!

 • Marșeze

  hai ca o cam dați de gard cu politia locala, va spun ca sunt mai buni decât mulți din politia romană. Sunt taximetrist si va spun ca azi dimineața o duba de la politia locala sector 3 cu geamuri negre, urmarea da in filme o alta mașina, nu a reușit sa fuga de el, șoferul polițist local le avea cu urmărirea dar si cu volanul. In fine, in intersecția de la posta Vitan, șoferul care conducea un Chevrolet Aveo rousu si era urmărit, a pierdut controlul volanului si a rupt stâlpii de delimitare montări pe marginea trotuarului rămânând imobilizări in mașina, când s-a dat polițistul local jos de de la volan, surpriza, un ditamai barbatoiul, mare si prezentabil. M-a entuziasmat faptul ca polițistul acesta local are abilitați mai bune de cat mulți polițiști de la rutieră. Felicitări polițistului local din sectorul 3 cu duba de servici B 47 FDL.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>