despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Omul cu rucsacul

scris de Ando

Rucsacul. Obiect practic, util şi comod – îl  foloseşte multă, foarte multă lume: de la picii de grădiniţă până la pensionarii care pleacă la plimbare prin parcuri. Eu, de exemplu, îl folosesc când sunt în excursie undeva, ”în afară” şi, inevitabil, trebuie să desfac şi să consult ba o hartă, ba un pliant etc. Deci important e că ai mâinile libere!

Am însă o problemă cu cei care fie nu înţeleg, fie că înţeleg dar îi doare-n cot de ceilalţi şi se urcă cu rucsacul în spinare în tramavai, autobuz sau metrou, adică în spaţii- de obicei – aglomerate, hârşcîind fără jenă hainele sau chiar feţele celor din jur, dacă purtătorul rucsacului e o persoană înaltă. Nu mai spun că neplăcerea e sporită, deseori, de faptul că rucsacul respectiv e şi murdar!

“Alo, domnu’, fii mai atent cu rucsacul ăla“, aud – din ce în ce mai des. Bineînţeles că, de cele mai multe ori, replica e cea băşită dar devenită clasică: “nu-ţi convine, ia-ţi maşină mică”!

Aşa că, la cei care mă invadează adesea cu nedorita lor trăncăneală la mobil adaug acum, fără nicio plăcere, noua categorie: “omul cu rucsacul”.

6 comments to Omul cu rucsacul

 • florin

  COREEEEECT!

 • În poză e, totuşi, un tramvai destul de gol, nu cred că respectivul s-ar fi urcat cu rucsacul ăla în spate într-un vehicul full.

 • Ando

  Dr2005: ai dreptate, poza am făcut-o la capatul lui 41 când tramvaiul se goleşte şi nu neapărat respectivul m-a provocat să scriu.Poza e o ilustraţie “la modul general” …nu pot fi mereu “pe fază” cu telefonul ca să fac instntanee într-un spaţiu aglomerat / nici nu cred că am dibăcia necesară 🙂
  Pe de altă parte, trebuie să am grijă să nu apară în prim plan,feţele oamenilor în pozele publicate…ştii aspectul cu dreptul la imagine etc.
  M-a provocat să scriu, de fapt, un individ care -acum câteva zile- avea un rucsac enorm în spate şi făcea efectiv “vid” în jurul lui în vagonul de metrou!Era şi oră de aglomeraţie (în jur de 8:30 dimineaţa).
  Nu sunt absurd ; dacă nu e aglomerat în respectivul mijloc de transport e OK.
  Dar dacă e multă lume, dă-ţi naibii rucsacul jos şi fie ţine-l de mâner , fie lasă-l jos şi sprijină-l de picior (cum era cazul celui din metrou).
  Mişcarea rucsacului în spinare e necontrolată şi clar deranjează pe cei din jur.

 • Dragos B

  Ar fi bune si niste abtibilduri/stickers ‘educationale’. In trenurile din Germania vazui asa ceva cu “subiectele” “Nu aruncati gunoaie pe jos!”, “Nu puneti picioarele pe scaune!”, “Nu dati muzica la casti tare!”. Or mai fi si altele… Multi nu-si dau seama… Multi nu-s educati de acasa ori scoala… Ma gandesc ca la noi in trenuri inca exista chestia aia cu “Nu aruncati sticle pe geam!” desi e mult mai usor sa-ti dai seama de efectele unei lovituri de sticla aruncata pe geam la 100 km/h decat de un rucsac… Sau, ma rog, poate tocmai de aia…

 • Dragos B

  Vazui si-n 783 (autobuz expres Aeroport Otopeni) abtibilduri/stickers educationale. Erau cinci feluri de atentionari dar lipsea cea cu rucsacul…

 • hm

  nu strică să se pună cît mai multe. Cît mai multe! Să le aibă toată lumea mereu în faţa ochilor!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>