despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

monumentul căcatului

Multă vreme mi-am stors creierii gîndindu-mă care e monumentul reprezentativ pentru oraşul nostru.

Acuma ştiu.

Ăsta – ceea ce bănuiesc eu a fi monumentul căcatului:

pozele – de la Ando

28 comments to monumentul căcatului

 • Harvey

  A trecut o vacă-n zbor

 • just_me

  eu spun ca daca tot ii zice “melting” (asa cum s evede din poza), poate are legatura cu incalzirea globala si topirea ghetarilor; apoi o ia pamantul la vale la inundatii.
  merge??

 • florin

  Dupa piciorul-mana cu degete in pozitie proctologica,era si normal sa apara si ceva kkt! Ma scuzati ca sunt scarbos,dar alte cuvinte nu se pot folosi!HUOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!`

 • hm

  oricît de scîrboşi am fi NOI, nu putem egala scîrboşenia lucrării.

 • Chiar nu s-a prins nimeni ca picioarele alea-s ale lui Lenin si ca practic e o metafora a topirii comunismului?

 • hm

  fute-m-aş în ea de metaforă.
  Căcatul, tot căcat este.

 • Branxu

  Este vorba de evenimentul acesta:
  http://asociatiavolumart.wordpress.com/

  si vorba lui Raiden nu e bine ca Lenin e de kkt?! 😀

 • hm

  şi ce are căcatul cu toate astea?
  Ce, metaforă văd acolo? sau o scîrboşenie?
  Ne ascundem în spatele artei, la ce folos?

  ce-mi pasă mie că e doar o chestie temporară? Şi căcatul şi borala de pe trotuar se duc la prima ploaie, dar pînă atunci tot stau pe trotuar!

  unde dracului s-a dus bunul simţ?
  Că de bunul-gust, mă rog…

 • Sabin

  super ideea cu topirea lui Lenin. tre sa ai ceva la cap sa vezi rahat peste tot…

 • cata

  Vecine,vad ca ai suparat pre multi.Pe alte bloguri,chiar si pe asta,unii au inceput sa vomite carabusi.Am curajul sa fac prinsoare cu aceia,ca au sub 30 de primaveri si nu au gustat ‘placerile’ comunismului.Este incredibil cat de repede dispar nenerocirile,lasand loc repetarii loc.De fapt,ciclul asta este cunoscut ,pentru cine studiaza putin istoria.Pentru mine unul este foarte interesant si foarte trist in acelasi timp,sa traiesc chestiile astea.
  Ma rog,am si io’ o curiozitate,daca tot ai fost acolo si ai tras in poze exprimarea artistica a topirii lui Lenin. Pe langa culoarea superba cumva si miroase ? Ca sa fie multidimensional complet experimentul artististic. Parerea mea.

 • cata

  @Ando,imi cer scuze. Intrebarea cu mirosul era de fapt pentru tine. ???

 • hm

  Sabin, e un loc şi un timp pentru toate. Topirea aia avea un chichirez în 90, în 91… Ideea, ca ideea… dar ce te faci cu concretul? Că de concret vorbim noi; şi concretul e ăla care pute.
  ———————————-
  Să ştii că sînt trist într-adevăr, Cătă. Prea uşor iertăm porcăriile făcute sub acoperirea ideii de artă.
  Orice e ‘artă’ azi; dar din ce e artă azi prea puţine vor rămîne artă şi mîine.

  Eu unu’ mi-am jurat acu 20 de ani să nu mai mănînc căcat. Nu mi-am jurat nici să fiu bogat, nici să fiu interesant, nici să am dreptate – ci doar să zic ce cred.

 • Oameni buni, vorbim de o idee f originala pentru o opera temporara, sa umple soclul ala! Oricum infinit mai buna decat picioro-mana rosie anterioara sau decat “Aripi” – monumentul permanent care va veni. Nu are legatura cu crimele comunismului, nici macar nu e o chestie profunda, mai degraba e o reinterpretare a disparitiei lui Lenin de acolo si, prin extrapolare, a comunismului din Romania.

 • cata

  Raiden,este foarte ok ce ai scris tu,normal ca nu este profunda,pentru ca atunci ar fi fost poate constipata,mai concentrata.
  Dar HM are dreptate referitor la monumentul cacatului.S-a vrut a se arata ce cacat a fost Lenin.Dar ori il faceau de culoare rosie,simbolul alora ori de culoarea statuii originale.Nu se face sa-i dai culoarea aia,volumul si consistenta respectiva.Plus soclul busit si vai mama lui.Suntem noi tara lui Brancusi,Cioran,Tristan Tzara dar este prea mult totusi.Intai coiul ala infipt in teapa,am avut ocazia sa vad personal ,de cateva ori,grupuri de turisti straini care lesinau de ras vazandu-l si facandu-si poze, urmand bunelul Traian,in puta goala,cu un caine sau ma rog, cu un lup in brate,asezat aiurea in tramvai,pe scarile muzeului,urmate de MONUMENTUL RAHATULUI. Si sunt multe alte statui sau grupuri statuare realizate in Bucuresti in ultimii ani,dar totusi asezate in locuri cu o expunere mai redusa,ceea ce le mai diminueaza din ridicolul expresivitatii.

 • Clar aveti o obsesie, incetez discutia aici. Vedeti episodul din South Park in care Stan are o “afectiune” similara cu a voastra, dar la el e la nivel auditiv :))

 • Nicusor de la Piata Mare

  CACAAAAAAAT !

 • cata

  Diagnosticul in privinta mea cel putin este foarte corect si anume ca am o obsesie legata de bunul simt,sau mai bine zis de lipsa lui.Am pus punct si eu.

 • Raiden are dreptate. De fapt lucrurile erau mai mult decat evidente, cine naiba ar confunda ditamai picioarele butucanoase. Prima chestie interesanta care apare pe soclul ala, care am inteles ca a devenit loc de expozitie temporara pentru diverse opere. Partea netopita trimite la masivitatea statuii originale din bronz, pe cand partea topita arata clar fata comunismului, legitimitatea subreda, sau mai bine zis absenta legitimitatii fiind transpusa prin topirea precum o lumanare de ceara.

 • hm

  ce-are una cu alta?
  ce are mesajul cu ceea ce se scurge acolo?

  Care e prima idee, care e prima senzaţie pe care o ai cînd vezi un căcat? Că e un căcat, sau că simbolizează ceva?

 • Pai faptul ca tu vezi un cacat aici are, probabil, legatura strict cu tine, cam ce spunea Raiden mai sus. Si ca tot vorbesti precum un nostalgic comunist de ‘vai domle’, unde-i bunul simt, valoarea etc’, ia spune, ce inseamna bun simt, inseamna sa ai un monument care sa-ti spuna ce sa gandesti, sa-ti impuna o valoarea ‘nationala’, sa-ti spune cat de mareata a fost personalitatea respectiva si cat de glorioasa ti-e natiunea? Adica sa-ti ofere un adevar absolut pe care sa-l asimilezi, si nu o invitatie sa gandesti?

 • hm

  are legătură cu bunul simţ, cu bunul gust.
  Are legătură cu albul care e alb şi negrul care e negru.
  şi cu căcatul care pute, indiferent cum îi zici, şi din ce cur a apărut. Căcatul pute în orice regim politic, în orice circumstanţă.

 • Bunul-simt e ceva relativ. Bogdan, nu m-am gandit la treaba cu lumanarea topita! Chiar cred ca asta simbolizeaza pana la urma: lumanarea Lenin, aproape de topirea totala, cu tot cu sistemul promovat de “invatatorul popoarelor”.
  In rest, dl. Mole si acolitii au, asa cum am zis, o obsesie cu privire la experiente scatologice. Irelevant oricum, apreciez in continuare activitatea domniilor lor 🙂

 • hm

  voi sînteţi nebuni?
  Ce tot căutaţi învăţăminte şi înţelesuri în căcat?

 • hm

  … o veste bună!
  Monumentul căcatului nu mai e.
  Pe căldura asta l-or fi mîncat muştele.

 • eu vazusem un lenin de ceara care a ars si s-a topit. mi s-a parut misto. si metafora si obiectul.. dar acuma fiecare cu ce are in cap. kkt ai, kkt vezi. si daca te uiti la un cub si daca te uiti la un triunghi si daca te uiti in oglinda..

 • hm

  … grozav! duceam lipsă de oameni deştepţi.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>