despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

ce chestie curioasă.

Infama construcție nouă de la Icoanei – cu toată opoziția Primarului – prinde formă. Și ce să zic? Forma e chiar frumoasă. Da, da: e o clădire reușită.

Mult mai reușită decît hardughia tristă ce se ridică lîngă Piața Rosetti, în zona Calderon/Gerota. Nu știu ce să zic: deși bifează o droaie de „rezolvări” corecte și nu face rabat la finisări, nu reușește să atragă.

6 comments to ce chestie curioasă.

 • La a 2-a parca in primul rand problema e culoarea, griul ala, dar si la geamuri, parca e ceva ciudat cu ele, arata a… acvariu, si cand e zona aia de la mijloc si partea de sus care-s doar sticla, se vede si mai rau. Dar ca forma in sine in rest, n-ar fi rea.

  Prima mi se pare jalnica cu totul, in schimb.

 • Odioase amandoua in raport cu zonele protejate pe care le AGRESEAZA la modul cel mai propriu prin neresepectarea niciunei reguli de bun simt privind intelegerea si raportarea la context. Nimeni nu zice sa nu dezvolti dar cred ca toti sunt impotriva ideii de a strivi tot in maniera cea mai sfidatoare …

 • Ando

  La Icoanei, cred că nu am fost prea atent la afiş. Când am trecut pe acolo…era doar groapa pentru fundaţie, dar sincer sunt complet dezamăgit de ceea ce se prefigurează.
  Cea de pe Calderon/Gerota nu mă surprinde pentru că am tot văzut-o în diverse faze. E doar o măgăoaie lipsită de orice originalitate, făcută parcă să umple “cu forţa” acel colţ de străzi.
  Oricum, ambele suferă de aceeasi meteahnă…vin până la limita posibilă cu trotuarul, fără pic de vegetaţie în jur.

  • Hm

   Pe acolo – și nu numai – îs deja fronturi întregi ridicate de când hăul la buza trotuarului.
   În fine. La Icoanei îmi place. Aia e!

 • Arhitectural-estetic nu comentez, dar apropo de prima cladire a inceput sa ma sacaie pe nervi cand vad solutia constructiva cu geamuri de sus pana jos, geamurile care sunt foarte, foarte proaste izolatoare termice.

  Ne tot dam cu posteriorul de pamant ca “eficienta energetica!” si alte chestii de salvat Planeta, pe de alta parte alegem, doar pe baza de considerente estetice, niste solutii arhitectural-constructive care vara iti creeaza un efect de sera de mai bine nu iar care iarna te fac sa realizezi ca parca zidul ala de la BCA era un mai bun izolator decat geamurile acelea super-moderne.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>