despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

ŞOCANT. Apărătorul legii încalcă legea.

Mă distrez.

Ştiţi la fel de bine ca şi mine ce se zice: dacă îl votăm pe Nicuşor Dan vom trăi într-un oraş unde legea va fi respectată. De-abia aştept să văd asta.

Mai ales că Nicuşor Dan – candid cum îl ştim – zice tot din casă:

Locuiesc de fapt în Sectorul 5, dar cum e greu să-ţi faci un buletin atunci când nu eşti proprietar, buletinul meu este în Sectorul 6.

Buletinul se face uşor cînd nu eşti proprietar. Iei contractul de închiriere şi te duci la circa de poliţie – stai niţel la coadă şi depui actele.

Ce să înţeleg eu de aici? Unu la mînă, că apărătorul legii nu s-a sinchisit să-şi facă buletin la adresa unde domiciliază; doi la mînă, că apărătorul legii şade cu chirie fără să aibă contract de închiriere.

La tribunal, birjar! hahahaaaa!

25 comments to ŞOCANT. Apărătorul legii încalcă legea.

 • Filip

  Stă în Cotroceni:) http://arhitecturasiurbanisminromania.blogspot.ro/2012/06/interviu-cu-nicusor-dan.html Interviul e destul de interesant, vei vedea.
  Şi ăsta de pe Hotnews, dar din păcate nu a răspuns decât la primele întrebări: http://www.hotnews.ro/stiri-alegeri_bucuresti_2012-12392003-nicusor-dan-candidat-primaria-capitalei-discuta-online-joi-ora-13-30-despre-proiectul-sau-electoral-pentru-bucuresti.htm

  Eu am contract de închiriere în Ferentexas, dar nu m-am dus la miliţie, fiindcă nu-mi place miliţia.

 • mc

  Cu si despre Nicusor Dan nu am nimic de zis. Nici de bine si nici de rau. Mi se pare un subiect amplificat artificial, dar noi romanii ne ambalam de obicei repede si pentru nimic.

  Despre buletine am mai multe de zis.
  E fals ca mergi si-ti faci buletin tu, in calitate de chirias.
  Pentru orice, viza de flotant sau buletin nou, e nevoie ca la coada de la ghiseu sa stea si proprietarul imobilului, cu actele sale si mai ales, in original, actul de proprietate al locuintei. Nu se fac exceptii si nu se rezolva niciodata din prima. Au grija de asta functionarii!
  Ma voi rezuma sa spun ca mie mi-a luat 6 luni sa-mi “fac” buletin, cu toate actele in regula dar cu un proprietar de casa care nu era “full time” proprietar. As adauga multe, pentru ca, desi au trecut 3 ani, sunt frustrat inca. Am stat “pe tusa” si am lucrat “voluntar la negru” pana am reinceput sa exist (avusesem un document temporar pana atunci, adica un carton cu o poza capsata pe el, neplastifiat, care expirase si in baza caruia nu ti se elibereaza un nou pasaport-deci expirase si cel din urma).
  Explicatia e comunist de simpla: neexistand o baza de date nationala informatizata, functionarul nu a gasit o rubrica in registrul de evidenta populatiei unde sa scrie ca tu nu detii casa inscrisa in buletin si sa nu te caute si someze acolo daca incalci legea si te-ai mutat!

  Spor!

 • Bogdan

  Viorel Lis ar trebui sa candideze; sa-si puna afise cu consoarta in tot felul de ipostaze. Ar castiga detasat.

 • E de risul curcilor, daca n-ar fi tragic. Si e tragic pentru ca exista un puhoi de oameni dispusi sa-l voteze pe agariciul asta. Am mai spus-o si data trecuta cind ai adus in discutie subiectul Nicusor Dan, omul este un candidat fabricat, si sustinut puternic de niste interese, care nu se arata, dar care il cam dezbraca de tot idealismul lui.

  Candidatura lui Nicusor Dan nu e plauzibila, in termenii prezentati de el, si nu se desfasoara plauzibil pentru termenii prezentati de el. Faptul ca Nicusor Dan este intens promovat in mediile de comunicare, prin traditie portocalii (desi mai nou le-am putea spune verzi), iarasi il pune intr-o lumina circumspecta.

  Nicusor Dan minte. Si te contrazic si pe tine, nu va fi bun de primar peste patru ani, pentru ca nu e construit pentru peste patru ani. A fost construit pentru 10 Iunie, si va rata tinta. Dar asta nu inseamna ca nu mi-a dat ocazia sa fiu dezamagit de o gramada de oameni, din cunostintele mele, care i-au sorbit cu sete mesajele, si s-au lasat pentru a nu stiu cita oara manipulati ca la carte.

  Am pus si eu un post, apropo de Nicusor Dan, si-i fac si eu reclama aici, daca nu ti-e cu suparare:
  http://vahleeb.wordpress.com/2012/06/01/catindatul-nicusor-dan-pe-puncte-azi-de-ce-si-cu-ce/

 • Filip

  Apropo, se pare că suntem o excepţie în UE prin faptul că înscriem adresa pe buletin: http://en.wikipedia.org/wiki/Identity_document#European_Union (vedeţi pozele)

 • hm

  Ştiu că stă acolo, l-am întrebat şi eu. Cred că şi ştiu cam pe unde.

  Oricum, ăsta nu e un articol prea serios.

  Cît despre actele de identitate… “stăm” bine. Eu am avut noroc de fiecare dată cînd am avut de-a face cu evidenţa populaţei, a mers uşor şi fără stres.

 • hm

  Valentin, nu-i cu supărare, deloc!
  Mie – am mai zis – mi-e simpatic. Dar şi canişii îmi sînt simpatici, şi pinguinii, şi puii de focă, şi suricatele, şi caracatiţa Paul, şi Fram-ursul-polar.

 • Dan

  Lasa-l pe Nicusor si uite aici stire interesanta: senatorul din colegiul nostru tocmai a incasat 5 ani de puscarie cu executare prin bunavointa curtii supreme. Reamintim cititorilor ca discutam de un personaj “garantat Vanghelie”; incep sa cred ca asta s-ar putea sa fie singura solutie de a scapa si de “garant”… problema e cine il infunda si cu ce. Si de cat dureaza procesul!

 • hm

  păi încă nu s-a apucat nimeni să-l sape pe Vanghelie!

 • Harvey

  Cotroceni NU e sectorul 5 şi Dicuşor Dan e un impostor pt că ştie că oamenii care aud asta şi-i văd mutra aia nepieptănată se duc cu gândul la RFG.

 • ilinca

  ce penibil e blogul asta! Cel mai penibil de pana acum. A descoperit nea caisa ilegalitatile facute de Nicusor si a sarit in fata! Du-te si spune-i lui Oprescu ce ai descoperit, sau fa-i plangere la DNA. Si cred ca l-am vazut si de cateva ori trecand zebra pe rosu, de fapt se facuse rosu cand era la jumate, dar tot incalcare de lege se spune. Asa incercati voi sa-l ridiculizati? Da destepti mai sunteti, baietasi cu spielhosen.

 • Harvey: Cotroceni ESTE în sectorul 5, chiar dacă nu pare. În schimb, Giurgiului (că de la asta e G-ul din RFG) e în sectorul 4.
  Apropo de ilegalităţi, mai luaţi-l la bani mărunţi şi pe Oprescu, că deja am citit aici atâtea mesaje anti-Nicuşor Dan încât dacă nu-l întâlneam odată pe HM eram convins că sub pseudonimul ăsta se ascunde Oprescu.

 • hm

  ilinca, blog de căcat – comentarii de căcat.

  Dr2005, să-ţi zic eu cum e cu sectorul 5.
  Cînd se caftesc nişte vecini de-ai mei de la o staţie-două mai la sud, este “incident VIOLENT în sectorul 5”.
  Cînd face pană de cauciuc un tramvai pe Trafic Greu, este “ACCIDENT în sectorul 5”
  Dar cînd stai cu chirie pe strada **** din Cotroceni, se cheamă că stai în Cotroceni.

  Şi cu Nicu, n-am început-o eu. Am dat afară din casă martori de-ai lui Iehova, brokeri şi vînzători de asigurări mai decenţi decît nişte susţinători fanatici de-ai lui, care mi-au otrăvit viaţa şi liniştea.

 • Harvey

  Despre Cotroceni am zis că nu ESTE sectorul 5, în sensul că nu-l reprezintă.
  În rest, unora le-a scăpat că articolul era o glumă.
  Semnat
  Sorin Oprescu

 • Bun, înţeleg că ţi-au otrăvit liniştea… să vezi câtă ,,linişte” am eu când aud maşinile cu megafoane ale lui Tomescu şi în faţa autobuzului se târâie o dubiţă cu remorcă publicitară cu poza lui Mănescu. Şi după aia cobor din autobuz şi-l văd pe Prigoană cum rânjeşte de pe autobuz, în timp ce adăpostul de staţie e tapetat cu poza stadionului naţional şi moaca lui Oprescu. Şi dacă iau tramvaiul 41, în toate staţiile e moaca lui Vadim pentru CGMB. Deci se poate şi mai rău, aş fi preferat să mă întâlnesc cu susţinătorii lui ND, măcar cu ăia mai puteam schimba o vorbă, două.
  Da’ totuşi, Oprescu şi Prigoană sunt aşa neprihăniţi? Că în afară de pozele din prostuar, nu am văzut nimic la adresa lui Oprescu, de exemplu. În schimb sunt vreo 4 articole anti-ND.

 • Filip

  Haha, ajungem să ne certăm pe Nicuşor Dan 🙂 Bun, a câştigat rapid notorietate, în ciuda campaniei electorale foarte scurte.
  Dar altceva vreau să zic acum. Ne trezim cu indivizi gen Oprescu, Vanghelie, Videanu etc. fiindcă suntem leneşi, n-avem chef să ne implicăm. Mă gândeam că am putea să face o platformă de tip wiki, cu rubrici pentru toate politicile publice ale PMB şi ale celor şase PS, pentru monitorizarea activităţii lor. Peste patru ani, în 2016, vom fi mult mai în măsură să alegem în cunoştinţă de cauză şi vom şti ce a făcut primarul în mandatul 2012-2016 (Oprescu sau Nicuşor Dan sau care-o fi). Deci o wikipedie pentru Bucureşti, wikireşti, ceva de genul ăsta.

 • @Filip: ia pune mina, tu, si fa-o. Si hai sa vorbim dupa aia. Cu din astia cu sa facem, sa dregem, dar mai bine sa se apuce altii, mi-a ajuns. Culmea, majoritatea vor vota ND! Quelle, surprise!

  @Dr2005: Oprescu si Prigoana sunt cantitati cunoscute. Votezi Oprescu daca ti-a convenit cum s-a descurcat in Bucuresti si votezi Prigoana daca esti suporter PD. Nici unul nu pozeaza in mintuitorul maselor ca ND. Poate de asta se si enerveaza lumea pe cavalerul neprihanit si pe suporterii sai.

 • Pe Oprescu nu l-am votat nici data trecută (deşi zisesem că nu votez cu PD-L, în turul doi l-am votat pe Blaga în lipsă de altceva), nu o voi face nici acum. PD-L-ul nu-l suport, probabil aş fi pus ştampila pe Prigoană dacă aveam de ales strict între Oprescu şi Prigoană (adică ar fi existat un tur 2 unde, poate, ar fi ajuns Oprică şi Prigo).
  Oricum, îmi place campania lui ND, e diferită de cele făcute până acum. Nu mai e campania aia unde candidatul vine şi împarte în stânga şi în dreapta diverse obiecte (ba chiar pachete întregi – vezi Ştefan Florescu), cu 20 – 30 de maşini pline cu material electoral. Pe Nicuşor Dan nu-l văd pe autobuze (ca Prigo), pe stâlpi (ca Oprescu şi Becali) sau pe panouri publicitare mari (ca pe Oprescu). E o campanie mai de bun-simţ, una în care candidatul încearcă să convingă electoratul prin forţe proprii, nu prin presa de partid. Măcar pentru asta ar trebui să-l respectăm.

 • hm

  punem în discuţie, pentru a cîta oară, legitimitatea identităţii lui N.D.
  Nu este SALVATORUL – pentru că nu cunosc pe nimeni care să vrea să salveze ceva din oraşul ăsta.
  Şi o repet – nu trebuie să ne fie ruşine că nu ne place de candidatul şi de omul politic N.D.
  Eu îmi fac datoria să spun asta; dacă am convins pe cineva, chiar mă bucur.

  Culmea e că tocmai campania lui neconvenţională a enervat mulţi oameni de bun-simţ. Pentru că eu pot refuza sacoşa de la uşă, umbrela pe care-o primesc în staţie, fluturaşul pe care-s îndemnat să-l iau.
  Dar nu-mi place să fiu invadat cu zeci de mailuri şi cu zeci de cereri să mă alătur campaniei lui N.D.

  În rest, fiecare să voteze cu cine-o vrea! Cu Oprescu – n-are decît! Cu Prigoană – fie! Să voteze cu Irinel, cu Gigi, sau să stea acasă!

 • Filip

  Cred că campania lui nu este în mod intenţionat neconvenţională. De afişe/bannere nu a avut bani, de-asta nu îl vezi peste tot în oraş. Cealaltă diferenţă, invazia online, se datorează unui nucleu activ de susţinători, care este autonom faţă de echipa lui (adică X nu postează pe FB linkuri cu ND fiindcă-i zic ei de la sediul de campanie, de exemplu). Grassroots ar fi cuvântul.

 • Păi şi dacă nu ne place nici de ăsta, atunci pe cine votăm? 🙂

 • Dan

  Sunt 18 candidati pe buletin! Deci?

 • @Dr2005: 1) da o plimbare pe la ciurel daca ti-e dor de panouri publicitare mari cu ND.
  2) poti oricind sa-l votezi pe “Omul Cu Mainile Curate”, candidatul PSR 😉

 • Păi aşa pot să-l votez şi pe ăla ,,100% anti-ciocoi” :))

 • hai ca astea-s.. (bii…p)…stim cu totzi c legislatie…(bii…p) avem care nu avantajeaza decat nesimtzirea (dupa caz a proprietarului sau chiriasului)..

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>