despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

nu așa 46

În sine, construcția asta care taman se termină pe strada Vespasian e o rușine.

Dar cînd te uiți ce fusese înaintea ei… te apucă și sila de rezultat.

„Nu așa” – toate articolele

6 comments to nu așa 46

 • Cristian M. Ioan

  Bine incadrata la “porcarii imense”!

  Casuta initiala, mica, stil cubist, cu hubolrui de vapor la poda, si imbracat complet in iedera, nu era vre-o capodopera, dar era frumoasa.

  Ce s-a facut in locul ei seamana a organizare de santier, sau conteinere penrtu refugiati (nu conteaza ca sunt urate, ca trebuie sa cazezi un mare numar de refugati, din calea razboiul, goniti de inundatii sau de cutremure.
  Este clar ceva improvizat, provizoriu, blocurile socialiste sunt mult mai frumoase!

 • Pare o chestiune iesita din orice standard de locuire si de siguranta in exploatare, asa ca nu m-as mira sa fie o cladire neautorizata. Sau daca are autorizatie, ar trebui vazut si cum s-a emis autorizatia aia si unde si-au asigurat locurile de parcare obligatorii conform regulilor municipale in vigoare. Din imagini ar rezulta ca este o colectie de celule unde cel mai bine ar lumina un felinar rosu la poarta …

 • Cristian M. Ioan

  @Adrian,
  Corect, “iesita din orice standard de locuire si de siguranta in exploatare”!

  De aceea am zis de ceva PROVIZOPRIU (dupa terminarea santierului, conteinerele cu birouri sau camere de locuit se muta in alta parte) sau cu caracter DE URGENTA (trebuei sa adaposteim zece mii de refugiati), cand nimanui nu ii mai pasa de criteriile estetice.
  Sau de locurile de parcare necesare!

  Ai dreptate si cu ” colectie de celule”, daca gardul exterior era dublu, cu sarma ghimpat si inalta tensiune, ziceam ca arata puscarie.

  Mai putin cu “felinar rosu la poarta” – nu te astepti ca un astfel de stabiliment sa fie capodopera de arthitectura, dar nici sa arate asa, iti taie tot cheful!

 • Dar care e scopul noii clădiri? Bordel marketat ca hostel?

 • Cristian M. Ioan

  @Ando,
  Pardon!

  Acel “Poet Palace” are o vaga asemanare, dar caldirea din str. strada Vespasian asigura o transparenta maxima: de pe strada, de la distanta, te vede lumea nu doar ca ai intrat la “resturantul ce are bordel in spate”, ci dircet ca ai intrat la camera 4B!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>