despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

de ce pierdeţi alegerile?

e simplu, se zice; pen’că-s oamenii proşti.

Vedeţi, nu-i aşa.

Oamenii-s oameni – punct. Dacă nu-i puteţi convinge, e vina voastră.

Pentru oameni nu contează cin’ s-apucă de o treabă, ci cine-o termină. Oamenii urăsc din tot sufletul lucrurile neterminate.

Oamenii vor să se laude, să se mîndrească – nu contează cu ce. De aia bucureşteanul e mîndru că trece Basarabul, de aia îşi face poze cînd merge la meci pe Naţional, de aia crede că e fain în Centrul Vechi.

Oamenii nu se pricep la arhitectură, dar întotdeauna preferă un bloc făcut din sticlă şi beton, decît o vilă părăgnită şi plină de şobolani – oricît de mare ar fi valoarea ei istorică.

Oamenii merg cu maşina, cu metroul sau cu tramvaiul; e indecent să le spui că ar trebui să le fie ruşine că nu merg pe jos, pe role, sau cu bicicleta.

Oamenii muncesc; şi cînd nu muncesc se odihnesc sau se distrează – n-au timp de cineva care să le spună că nu se implică, că nu le pasă de oraş.

Dacă le vorbeaţi aşa cum trebuie, şi tu – Silviu Prigoană, şi tu – Nicuşor Dan, era altceva. Dar dacă nu v-aţi prins, ce să vă fac eu?

Mă rog, n-aveţi decît să credeţi în continuare că oamenii-s proşti – dar nu-i mai şi faceţi voi proşti, dacă vreţi să-i cîştigaţi, băi! Oamenii care v-ar fi putut vota nu-s nici bikerii, nici olimpicii, nici cicliştii, nici voluntarii. Ci şoferii, leneşii, vecinii, meşterii, cumpărătorii…

Deci, cîştigă Oprescu? Sau… voi pierdeţi?

6 comments to de ce pierdeţi alegerile?

  • Ma, nu e chiar asa. Ai dreptate pana la concluzie. Nu cred ca a fost subestimata inteligenta alegatorilor. De pilda, in cazul lui Nicusor, problema nu a fost cea a mesajului – livrat corect, ci amplificarea lui slaba din pricina unui buget redus, de independent. Sunt sigur ca mai multi s-ar ralia in jurul entuziasmului Nicusorian daca ar auzi de el. Spun asta in cunostinta de cauza.

  • hm

    M-am gîndit mult la asta!
    De-acord, Nicuşor şi-a exploatat la maxim publicul; dar publicul lui e o nişă.

    În nişă s-au convins unii pe alţii, dar din nişă, n-au ieşit! Elitismul prost înţeles face tare, tare rău!
    Cînd mai apari şi cu sloganuri de genul “clasa de bun-simţ votează cu ND” îţi cam dai peste deşte!

  • Serban

    Elitismul prost inteles = snobism. Dar, atentie la populism!

  • hm

    Mă uit în urmă şi-mi dau seama că:
    mi-e mai uşor să conving un cocalar cu 8 clase să dea maneaua mai încet, decît să conving un coclit cu master să dea metallica mai încet!

    dacă ţip la un şmecheraş cu bmw de bulgaria să dea semnal, o să-şi pună capul între urechi şi o să dea semnal! dacă mă iau de unul care are o maşină de clasă medie nouă că îmi taie faţa, a’ dracu’ treabă… că se face că nu pricepe de ce ţip la el.

    Zic că oamenii cărora, aparent, le contestăm inteligenţa şi civismul pot fi convinşi că greşesc. Atîta vreme cît nu-i jignesc doar pentru că nu au făcut şcoală, doar pentru că aşa ştiu ei – să se strîngă în parcare, doar pentru că îşi iau iphone dar nu au nici minute să vorbească la el.

    Pe oamenii ăştia poţi să-i cîştigi sau să-i pierzi, dar atîta vreme cît sînt mulţi, trebuie să-i iei în seamă; fireşte, fără să devii sclavul lor şi să-i pupi în cur doar pentru că sînt mulţi.

  • Anonymous

    “Da-ti-mi ba spirt sa ma dezinfectez ca am dat mana cu pulimea!” Sorin Opresc, savant, culpturi, acedemician, cercetor, doctor, inginer, revolutionar, pilot, astronaut, mirobolant, genial, detinator al premiului nobil pentru pace, primar al capitalei, in discutie cu… (?) dupa o interactiune scurta cu alegatorii.

  • Anonymous

    *Sorin Oprescu – corectie pentru comenariul anterior

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>