despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

cîteva locuri bune de patiserie cu carne

Uite că nu a dispărut de tot carnea – umplutura de carne – din patiseria bucureșteană. Meritul, desigur, e doar al unităților mici, tradiționale, care reușesc să funcționeze în afara marilor lanțuri și francize.

Ne bucurăm să le facem lista.

  • Patiseria de la Piața Galați – „Iuruc” – face șuberek cu carne. Dacă-l găsiți și fierbinte, e grozav.
  • Micuța patiserie „La Nea Vasile” de pe Grozovici colț cu Pîrgarilor, face plăcinte dobrogene – la felie – care-s bune.
  • O surpriză plăcută la Dimitrov: în stația de vizavi de liceu funcționează o patiserie discretă. Și aici pateurile cu carne ne plac!
  • La Piața 1 Mai, patiseria „Maryab” are un sortiment uriaș de produse. Dobrogeana cu carne e mereu proaspătă și reușită.
  • La Rondul Coșbuc, cunoscuta cofetărie se descurcă bine.
  • La doi pași, pe 11 Iunie cu Gramont, patiseria din stație nu dezamăgește.
  • Nu putem uita de celebra patiserie din Amzei – „Comteia” – și ea face cu carne.
  • Patiseriile „La Tati” (Bibescu Vodă, lîngă Teologie), „Emelia” (din Cotroceni) mereu au cîte un produs bunuț în galantar.

citiți și: vești triste din patiseriecum se ducne pare că-s peste tot

mîncaţi şi beţi cu moderaţie | faceţi sport | mergeţi cu bicicleta | mergeţi pe jos

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>