despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

lucrări, păstrări.

N-are cum să nu vă fi sărit în față vreuna din nenumăratele lucrări edilitare ale momentului: refaceri de trotuare, asfaltări, trasări de marcaje, plantări de stîlpișori, săpături pentru schimbarea utilităților, renovări, reparații.

Păi, da: sigur că e bine că „se face” – nu asta voiam? Să se facă, toate să se facă.

Dar noi ne uităm cum se face – și în continuare se face prost, cu ură, cu îndîrjire împotriva cetățeanului, care-nghite mizerie, necoordonare, larmă.

Și mai apoi – după ce în sfîrșit se face – ne uităm și cum se menține; și aici, oricît am vrea noi să-ncărcăm bucureșteanul cu vinile lui cunoscute, menținerea nu-i treaba lui.

Nu: menținerea e treaba Primăriei; doar ea se-ngrijește de păstrare, de curățenie, de gospodărire.

Și toată păstrarea asta nu-nsemnează amenzi, hăituirea și dresarea cetățeanului: înseamnă schimbarea atitudinii administrațiilor publice. Dacă e cineva care trebuie să primească amenzi, să-ncepem cu fiecare firmă, fiecare companie care-și bate joc, care tărăgănează, care face rabat de calitate; de aici începe administrația, de-aia se cheamă ea administrație.

3 comments to lucrări, păstrări.

  • Anonymous

    Totul se rezumă la o uluitoare risipă continuă a banului public (deoarece întotdeauna pare a fi al nimănui). În zilele noastre, această artă a atins aproape perfecțiunea.

  • “Se face” pentru că rectificarea bugetară întârzie şi trebuie cheltuiţi urgent banii…
    Eu am o problemă şi cu legalitatea diverselor lucrări… şi nu mă refer numai la (in)existenţa autorizaţiei de construire şi a eventualelor avize care stau la baza ei (apă, gaz, Electrica, STB, RDS, Telekom etc.), ci la statutul juridic al terenurilor. Primăriile de sector repară trotuare pe străzile în administrarea PMB, pentru că acolo SE VEDE, nu pe vreo alee lăturalnică. Tehnica asta există de ani de zile, de pe vremea lui Negoiţă Întâiul (ăsta de acum e al doilea) şi a fost dusă la extrem de Negoiţă 2 şi Băluţă, care au mers până înt-acolo încât au transformat parcările de pe bulevardele PMB în parcări cu plată, absolut ilegal.
    În condiţiile astea, nu mă miră că şi doamna Clătite (că poza e pe de Titulescu) încearcă şi ea să facă măcar un covor asfaltic pe trotuar.

  • hm

    Pe Titulescu face PMB, nu PS1.
    Altminteri, Curtea de Conturi ar putea și ar trebui să se bage în treaba menționată.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>