despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

cap ai… minte ce-ţi trebuie

… acu’ c-am scăpat de alegeri, să revenim la oile noastre. Ţineţi minte că săptămîna trecută a fost un incendiu la Moara lui Assan. Nu asta mă miră.

Mă miră ideea minunată a ministrului culturii – Mircea Diaconu.

În viitoarea şedinţă de Guvern vom discuta modificarea legii monumentelor. Proprietarii nu vor avea voie să construiască nimic timp de 30 de ani, chiar dacă monumentul dispare.

Belea! Asta e soluţia!

Ţi s-a dărîmat monumentul istoric din bătăură? Ghinion, Bucureştiule! Să stai 30 de ani cu ruina în faţa ochilor, 30 de ani cu terenul viran, 30 de ani să prăseşti şerpi şi şobolani.

Dar aş putea fi de-acord; dar doar dacă-mi promite ministrul culturii că 30 de ani n-o să mai joace în nici o piesă, în nici un film… hă-hă.

2 comments to cap ai… minte ce-ţi trebuie

  • Freesys

    Eu nu am inteles niciodata de ce o ruina care pune in pericol sanatatea publica poate fi considerata monument, doar pe baza vechimii? Ce plm monument e Moara lui Assan sau Piata Matache ?

  • Dan

    Partea trista e ca avem deja de facto acest termen de 30 de ani (plus/minus in functie de diverse interese, exproprieri, declasari, procese sau incendii). Stii prea bine cladirea aceea ruinata de langa piata de flori; atat ea cat si cateva alte imobile din zona sunt prinse intr-un PUZ care specifica demolarea in vederea reconfigurarii intersectiei. Cum primaria nu are bani pentru inceperea lucrarii rezulta situatia actuala, chiar si pentru 30 de ani daca e cazul (ca nici nu obtii autorizatii de renovare/modificare/consolidare daca esti pe “lista”). La fel si cu celebra moara; primaria nu are bani sa o preia si sa o conserve cumva dar nici nu misca vreun deget altfel decat a impiedica orice actiune legala in ce priveste cladirea sau terenul respectiv. Traim niste vremuri capitaliste, ce naiba – o proprietate, alta decat casa in care stai, trebuie sa produca profit. Da, profit! Iar in lumea asta, din pacate, banul privat urmeaza in general banul public si nu invers… ce s-a intamplat la noi cu dezvoltari imobiliare in camp a fost din cauza excesului de bani de pe piata si a statutului incert al multor terenuri.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>