despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

ghicitoare

un cartier foarte frumos şi scump… o stradă foarte frumoasă şi liniştită…

… şi o fierătanie care zace să se ouă cucii-n ea.

A cui e oare? Doamne-fereşte, dar dac-o fi a cuiva care dă lecţii de civilizaţie la tot oraşul?

Ghiciţi şi nu cîştigaţi nimic.

legea nr. 421/2002 privind gestionarea vehiculelor abandonate pe domeniul public spune că primăria de sector, împreună cu agenții de poliție, trebuie să se ocupe de eliberarea străzilor de mașinile fără stăpân. Acest lucru nu înseamnă că bucureștenii nu pot participa la curățarea orașului de rable, ba mai mult, autoritățile îi încurajează pe cetățeni să semnaleze orice astfel de caz. Dacă observați un autoturism părăsit pe spațiul public, nu trebuie decât să sunați la primăria aferentă sectorului în care ați văzut mașina și să spuneți exact unde se află aceasta.

În scurt timp, inspectorii consiliului local vor identifica autovehiculul abandonat și vor afișa o somație pe caroseria mașinii, prin care solicită ridicarea acesteia de pe domeniul public sau privat al statului, în termen de maximum 10 zile. La expirarea termenului, dacă mașina se află în același loc, proprietarul mai primește o somație în care este avertizat să ridice mașina în termen de cinci zile. După această perioadă, dacă deținătorul autoturismului nu se conformează, vehiculul trece de drept în proprietatea autorităţii publice locale, căreia îi revine dreptul de a o ridica. Totodată, proprietarii riscă amenzi de până la 2.000 de lei, la care se adaugă taxele de transport. Mașinile fără stăpân trec, de asemenea, în proprietatea primăriei de sector. Timpul după care este ridicat un autoturism „orfan‟ este stabilit de către autorități – de aici

11 comments to ghicitoare

  • Filip

    Sigur e a lui Nicuşor? http://b365.realitatea.net/cine-finanteaza-de-fapt-campania-electorala-a-lui-nicusor-dan_165176.html „Pretendentul la fotoliul de primar general al Capitalei mai are un autoturism marca Citroen BX, fabricat în 1986”

  • hm

    are şi număr de Braşov (dar eu nu public numerele maşinilor)
    Nicuşor stă pe acolo.
    În coincidenţe nu cred, dar mă rîd de ele 🙂

  • Freesys

    Nu uit cum se mandreau autoritatile sectorului 2 ca au eliberat strazile de rable si cap de afis era un Renault Dolphine Gordini ridicat cu motostivuitorul.
    Inca o data imi bag ceva in Retromobil Club Roman si in Legea vehiculelor istorice. Membrii RCR ar trebui sa iasa pe strazi si sa identifice rablele (nu putine) cu o oarecare valoare istorica, dar sunt prea ocupati cu frecatul cazanelor interbelice. E o rusine ca nu avem in legea de mai sus conceptul de YOUNGTIMER, pentru vehiculele pentru care perioada trecută de la inceperea fabricaţiei tipului respectiv de vehicul este de cel puţin 25 de ani.

  • Nu se poate!!! Sa fie oare masina lui Nicusor? Nuuuuuuuuu! Domnu’ hungry mole, sunteti malitios! Cu cit plateste mogulu’?
    :)))))))))

  • hm

    … de cînd mă interesez de “rable” am văzut zeci care ar putea şi ar trebui să fie readuse la viaţă!

    malitios eram dacă publicam asta în campanie 😉

  • Ando

    HM:ară drace,ară! poate nu mai avem ce fotografia 🙂

  • cata

    Benzinaria din Cotroceni se pare.

  • Daca as locui in Bucuresti, daca as avea un depozit si o camioneta, sincer sa-ti spun, as iesi noaptea pe strazile de genul celei de mai sus si as aduna masinile abandonate. Le-as duce in ateliere ilegale (doar exista), le-as aduce la starea initiala (banuiesc ca stii de ce sunt in stare atelierele ilegale; acolo mesteri si mecanici adevarati. nu glumesc), le-as sterge orice serie de identificare si le-as expune intr-un muzeu propriu. Cu ghid, cu informatii complete, etc.

    PS: Muzeul sa fie in … Praga! 🙂
    PS: E nevoie de sponsorizare. Sau mai multe…

  • hm

    stiu bine ce se petrece la atelierele alea… dar stiu si cat costa 🙂

    Mi-e mila de acele rable care stau si zac pentru ca proprietarii nu vor sa scape de ele. Ei stiu ca nu au bani sa le repare, ca nu au bani sa le caseze si sa isi ia o masina noua, dar chiar daca primesc oferte rezonabile de achizitie de la cate vreun pasionat… nu le dau, dom’le!

  • Iar asta-i doar una dintre probleme.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>