despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

din zbor: o curiozitate

fac şi io o-ntrebare, e bine să fii curios.

Ştie toată lumea că ţiganii-s împuţiţi şi nespălaţi. Da’ dacă nu-i aşa?

Pentru că altfel cum îmi explicaţi că, de fiecare dată cînd trec pe lîngă vreo casă ţigănească, văd zeci şi zeci de rufe, schimburi, aşternuturi spălate puse la uscat?

5 comments to din zbor: o curiozitate

 • Dan

  E ca la matematica, ai facut o conjectura. Eu din numarul foarte mare de rufe puse la uscat deduc poate dimensiunea mare a familiei nu si cat de des isi schimba ciorapii sau chilotii fiecare “apartinator”.

 • hm

  am luat şi asta-n seamă.
  Urmăresc de ceva vreme cîteva case de ţigani care-mi sînt în drum.
  Treaba e că spală rufe aproape zilnic, fie iarnă, fie vară… Să fie şi dooj’ de suflete în familie şi tot spală mai des decît credeam!

  Iar cînd mă uit la consumul de apă a unor vecini români, mă sperii. Cred că trag apa la toaletă o dată pe zi.

 • Serban

  Mda… Sunt niste case locuite de tigani, chiar in buricul targului, pe splai, vis-a-vis de Parcul Izvor. Marturisesc ca nu prea am reusit sa remarc asemenea detalii, grabit fiind sa tranzitez cat mai rapid zona, datorita mirosului persistent de cacat ce invaluie respectivele gospodarii. E vorba de case monument, care sigur nu aratau in halul in care arata acum la momentul in care actualii ocupanti si-au facut cuibul acolo.

 • Degeaba spala rufele, daca nu se spala si pe ei…
  La Baia Mare, primarul le da o masa ca lumea (2 feluri + desert) daca fac dus inainte (adica trec pe la dusuri, se spala, iau stampila de acolo si merg cu hartia la sala de mese) si sa aiba copii la gradinita/scoala. Evident, regele interntiona, mondial si universal Cioaba l-a dat in judecata pentru discriminare. In schimb, rromilor cu pricina le convine, la fel cum le-a convenit si mutarea din ghetoruile confort 3 in alte ghetouri confort 3, dar cu camere mai mari si mai aranjate, cu geamuri si usi si unde au avut loc sa-si monteze plasmele si subwoofer-ele care baga manele non-stop.

 • Dragos B

  Am remarcat si eu chestia asta. Am remarcat si ca-si fac palatele alea dar locuiesc tot mizerabil si mizerabili intr-o cocioaba din curte.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>