despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Gogoşi

Mi se pare mie, sau s-a împînzit oraşul de gogoşerii? E centrul plin; între Romană şi Unirii cred că-s vreo zece. Reţeta Megapan pare a avea succes.

Aparent, nu-i rău. Gogoşeriile astea noi sînt deschise pînă tîrziu chiar şi în weekend; e bine să ai de unde să-ţi iei o gogoaşă caldă.

Dar cînd gogoaşa nu e caldă, parcă nu prea ai făcut nici o afacere – aşa că reţeta anului 2012 în domeniul gogoşeriilor va da chix curînd. Nu poţi vinde gogoşi reci, gogoşi sleite şi unsuroase la nesfîrşit – ăsta e tot chichirezul gogoşii: să fie fierbinte. Gogoşeriile apărute ca ciupercile după ploaie în tot oraşul o să aibă soarta Fornetti-urilor de acum cinci ani: o să dea faliment; pentru că nu poţi fraieri lumea.

Rămînînd pe stradă, mă face să rîd tot mai tare felul în care se botează covrigăriile azi; a trecut vremea covrigelului uriaş, să ştiţi. Covrigăriile s-au botezat Luca, Paul, Petru; dacă mîine văd la un colţ de stradă covrigăria Moise şi gogoşeria Iuda, n-o să mă mir deloc…

mîncaţi şi beţi cu moderaţie | faceţi sport | mergeţi cu bicicleta | mergeţi pe jos

9 comments to Gogoşi

 • Gogosile astea din comert mi se par tare gretoase – coca prajita in ulei refolosit. N-am cumparat niciodata una, numai mirosul ma dezgusta, sa nu mai zic de aspect…

  Nu se baga nimeni sa serveasca gogosi d-alea pufoase ca la Dunkin’ Donuts? Alea da gogosi (donuts, ma rog) bune, fara urme de grasime sau coca cleioasa.

 • just_me

  mie imi plac berlinezele de la gogoasa infuriata…insa nu cumpar des..

 • mi-e ruşine, îmi fac autocritica, dar recunosc: poftesc uneori la o gogoaşă d-asta din cocă prăjită în ulei. dacă e proaspătă şi gustoasă, cu atât mai bine!
  las’ să fie, cât mai multe şi mai diverse, să avem de unde alege!

 • Freesys

  Cele mai bune gogosi erau gogosile cu mere verzi de la Gogoasa Infuriata de la Baba Novac (inchis prin 2004) cam de pe atunci nu am mai poftit la gogosi in oras.
  @Hm , numele ca numele dar sa nu uitam de traditie, fiecare sfant se continua cu “…din 19XX”

 • Dragos B

  Pai trebuie multe gogoserii, sa aiba politicienii nostri de unde sa se aprovizioneze cu ce ne servesc…

  Cu berlinezele de la gogoasa infuriata votez si eu. Cele de la Dunkin’ Donuts sint prajite in ulei sau coapte in cuptor?

 • hm

  uite că de la Dunknin n-am mîncat nici o gogoaşă.

  mi-aduc aminte cum stăteam la coadă demult la gogoşerie, aşteptînd să scoată gogoşile din ulei şi să le tăvălească prin zahăr. După un sfert de oră de aşteptare, mi se făcea aşa o poftă, că luam trei gogoşi – nu una.

 • Dan

  Asa, iar am luat prajituri de la Anomis si iar nu i-au placut doamnei. Gusturi diferite…

 • hm

  Of! Măcar ţie ţi-au plăcut?

 • N-o mai fi covrigelul uriaş la modă (au avut grijă ăia cu M5-ul să scape de el), dar există încă o groază de ,,Georgiana – Covrigul gigant”, ,,Covrigul mare”, ,,Covrigelul mare”, ,,Georgian – Covrigelul imens” şi alte variaţiuni.
  Gogoşi n-am mai mâncat de mult, că ne-a băgat Oprică destule pe gât în campanie. Am vrut anul trecut să iau o fişoşica din Herăstrău. Da’ la 6 RON i-am sugerat subtil vânzătorului unde să şi-o introducă.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>