despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Nu salvam Pamintul, nici Bucurestiul – da’ macar ne simtim bine

Pe 28 Martie – cica – ar fi frumos sa stingem lumina o ora, ca sa aratam ca ne pasa de schimbarile climatice. Eu cred ca daca ne-ar pasa cu adevarat de schimbarile climatice, am face ceva si pe 29 Martie, nu?

Apoi, una dintre stirile zilei de ieri zicea ceva de un soi de decalog al bunului-simt; foarte frumos! Insa am o veste proasta: bunul-simt nu inseamna campanii. Bunul-simt nu inseamna strategii. Bunul-simt n-are nevoie de sponsori care sa-si arate sigla pe postere. Bunul-simt n-are nevoie de patronaj guvernamental – nici macar de patronaj neguvernamental. Bunul-simt… e sau nu e!

Vrei bun-simt? Foarte bine; poarta-te cu bun simt. Vrei sa atragi atentia ca e frumos sa arunci hirtiile pe jos? Foarte bine, tipareste niste afise. Scrie pe ele ce vrei sa spui – dar nu le umple cu 15 sigle de sponsori; CSR nu inseamna bun-simt, ci PR si cheltuieli deductibile. Nu pune afisele alea in Piata Victoriei, nici la Universitate; pune-le in Cringasi, pe strada Zboina Neagra, pune-le in Titan, pe strada Barajul Dunarii, pune-le in Drumul Taberei, pe strada Cetatea Histria – pune-le in locuri unde traiesc oameni: fiindca oamenilor le sint adresate.

Daca chiar vrei sa faci ceva, fa pentru tine – si daca ceea ce faci pentru tine e de bun-simt, o sa fie bine si pentru ceilalti.

Pleaca cu zece minute mai devreme de-acasa dimineata si mergi o statie-doua pe jos.

E primavara. E cald; incep sa inmugureasca pomii; e soare; cinta pasarelele. De ce sa nu mergi putin pe jos? Iti face bine si-ti scoate un pic din cap lucrurile ce te-asteapta la serviciu. E si sanatos (zici ca e poluare? – dar in masina nu e acelasi aer? in autobuz vine aer de la Sinaia?) si e frumos. Si nu te costa nimic.

Zece minute. Zece minute de bun-simt azi – si poate un sfert de ora de bun-simt miine.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>