despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

un colțișor XVI

Între Grivița și Cuza, un cartier delicios, cu mai multe viteze – ne dați voie să zicem așa? Partea dinspre Gară e condensată, otova parcă, cu case una mai frumoasă ca alta… una lîngă alta.

Cum te depărtezi spre Basarab – părăsești inginerii și ajungi la poeți și cronicari – străzile se aerisesc, apar curți, alternanțe de înălțimi, așa cum ni-i drag Bucureștiul.

Pe Negruzzi un șir de case aidoma – la prima vedere par aidoma. De fapt numai primele două-s pereche; cea de-a treia doar le ține isonul.

Gardul nou ascunde azi cele două intrări cu streașini ale fiecărei case; pe vremea cînd te puteai uita-n curte după pofta inimii descopereai și corpul din spate, construit cu folos industrial.

Prea multe, despre el, nu știm. A funcționat înainte de Naționalizare un atelier de litorgafie și un depozit de mobilă; iar după aceea baza de iluminat a Studiourilor de Film „Sahia”.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>