despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

o mînă de ajutor

E unul din acele momente în care vedem dacă ceea ce facem are şi un soi de finalitate, un soi de utilitate practică. Aşa că citiţi mesajul de mai jos; e vorba de încercarea unui domn de a afla mai multe despre soarta a două imobile dintr-o zonă sistematizată în anii comunismului. Dacă puteţi ajuta, nu doar că o să mă bucur, dar o să mulţumesc mult de tot.

Căutăm informaţii/documente din perioada 1940-1960 despre 2 imobile locate in Sector 2, Cartier Vatra Luminoasă. Cu aproximaţie zona este încadrată actual de străzile: Maior Ion Coravu, şoseaua Mihai Bravu, Lt. Sachelarie Visarion si Lt. Victor Manu. Zona a fost aproape complet demolată şi sistematizată.

Clădirea nr 1: Fost atelier Optica Romana (actual IOR) – adresa aproximativă Maior Coravu nr 25. Atelierul a funcţionat la această adresă de la sfîrşitul anilor ’30 pînă în 1962 cînd, se pare, a început sistematizarea. Din informaţiile adunate, atelierul se afla la intersecţia Maior Coravu şi Str Elev Gh. D. Georgescu (acest nume de strada nu a putut fi identificat), redenumită Coacăzelor (nici acest nume de strada nu a putut fi identificat) actualmente Str. Motorului.

Clădirea nr 2: Fost sediu al Bancii Comerciale – adresa aproximativă învecinat cu o casă particulară situata la adresa Elev Gh. D. Georgescu nr 16.

Notă: nu este clar dacă Str. Elev Gh. D. Georgescu este similară cu str Elev Dridu Georgescu care începe din Şoseaua Iancului.

Cam asta este povestea, informaţiile sînt aproximative, compilate din diverse surse mai mult sau mai putin avizate. În cazul in care aveti informaţii despre zonă, va rugăm sa ne contactaţi la blambru@hotmail.com.

Cu respect, Bogdan Lambru.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>